23948sdkhjf

Coop skriver under på fair handel

Prisforhandlingerne med Coop Danmark bliver dog ikke mindre intense
Coop Danmark har som den første danske aktør i dagligvarehandelen skrevet under på fælles etiske spilleregler for samhandel med leverandørerne.

Det skriver Dansk Handelsblad i sit nyhedsbrev – og i avisen, der udkommer fredag.

- Vi vil gerne sende et signal til vores partnere og leverandører, at vi lever op til fair og ordentlig samhandel som resten af Europa, siger fooddirektør Jens Visholm, Coop Danmark.

Han forventer dog ikke, at Coop skal ændre adfærd i samhandelen, da Coop allerede følger de etiske spilleregler, som er formuleret af en række europæiske aktører i The Supply Chain Initiative.

- Vi ser det som en sund måde at gå gennem vores interne processer. Jeg vil dog blive overrasket, hvis spillereglerne ikke allerede i dag er indbygget i vores processer og juridiske dokumenter. Men hvis det ikke er tilfældet, så vil det være fint, at det kommer frem, for vi skal ikke tjene penge på noget, der ikke er fair og ordentlig opførsel, siger Jens Visholm.

Foreningen Dagligvareleverandørerne (DLF) har arbejdet med at få både leverandører og detailkæder til at skrive under på de europæiske spilleregler, men det har i praksis vist sig, at detailkæderne har været yderst tilbageholdende med at sætte underskrifter.
Læs mere om: coop
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172