23948sdkhjf

Investeringsselskab køber hovedparten i Top-Toy

Som ventet blev det EQT, der køber sig ind i legetøjsgiganten.
EQT VII køber nu 75 pct. af legetøjsforhandleren Top-Toy, der blandt andet ejer BR- og TOYS”R”US-butikker i hele Norden og Nordtyskland, skriver Top-Toy i en pressemeddelelse.

EQT VII indgå partnerskab med grundlæggerne, familien Gjørup, der fortsat vil være stærkt repræsenteret i virksomheden.

Top-Toy har ved slutningen af regnskabsåret den 30. juni 2015 oplevet en stærk økonomisk udvikling med en omsætning på 3,4 milliarder kroner og EBITDA på 225 millioner kroner i detailforretningen.

- Vi er rigtig glade for at indgå et strategisk partnerskab med EQT og er sikre på, at de med deres store erfaring inden for detailhandel og langsigtede mål om bæredygtig værdiskabelse er det perfekte matchfor Top-Toy.

- EQTs værdier og forretningsetik stemmer rigtig godt overens med vores, og vi er overbeviste om, at EQTs kompetencer og adgang til kapital vil understøtte Top-Toys fremtidige vækst og succes, siger Peter Gjørup, adm. direktør for Top-Toy.

Transaktionen er betinget af godkendelse fra konkurrencemyndighederne og forventes afsluttet i januar 2016. Top-Toys værdi i transaktionen er 2,325 milliarder kroner for 100 pct. opgjort på gældfri basis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109