23948sdkhjf

Forbruget med Dankort steg med 5,8 pct i november

Danskerne har været hurtige til at tage det kontaktløse Dankort til sig.
Startskuddet til årets julehandel har lydt, og danskernes brug af Dankort kom op på DKK 30,1 mia. i november.

Det er en stigning på 5,8 pct, eller DKK 1,6 mia. i forhold til november sidste år, skriver Nets i en pressemeddelelse.

Forbruget blev blandt andet drevet op af 'Black Friday' og 'Cyber Monday', som er to initiativer i detailhandlen, der efterhånden markerer starten for julehandlen.

I Danmark overgik forbruget med Dankort rekorden fra sidste år på 'Black Friday', og de efterfølgende dage lå forbruget generelt på et højere niveau end normalt.

- Den sidste weekend i november var danskerne meget flittige til at bruge Dankort, og det ser ud til at travlheden er fortsat måneden ud. Især antallet af kontaktløse betalinger er steget markant, siger Jeppe Juul-Andersen, der er senior vice president og ansvarlig for Dankort i Nets.

Kontaktløse betalinger med Dankort i stor vækst
Bare fra oktober til november steg antallet af kontaktløse betalinger med knap 17 pct. Det viser tydeligt at danskerne er i fuld gang med at tage denne nye betalingsadfærd til sig, hvor man betaler ved blot at holde Dankort hen til terminalen, og kun skal bruge PIN koden ved køb over 200 kroner.

- Det er nemt, hurtigt og sikkert at betale kontaktløst. Mange butikker har haft fokus på at få flere danskere til at betale kontaktløst. I Danmark har vi generelt været meget hurtige til at tage den nye betalingsadfærd til os. Markant hurtigere end i udlandet, siger Jeppe Juul-Andersen.

Mere end 14 pct af alle betalinger med Dankort i butikker er foretaget kontaktløst.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094