23948sdkhjf

Københavns Lufthavn vil udvide for 20 milliarder kroner

Kommende udvidelser af Københavns Lufthavn i Kastrup vil give plads til flere langdistanceruter og passagerer.
Københavns Lufthavn skal udbygges, så der i fremtiden bliver plads og faciliteter til 40 millioner årlige passagerer og 17 nye langdistanceruter.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Københavns Lufthavn, som vil præsentere de nye udvidelsesplaner fredag.

Udbygningen, som lufthavnen selv kalder historisk, kommer til at koste 20 milliarder kroner.

- Trafikken her i Københavns Lufthavn er vokset markant de senere år, og væksten fortsætter. Derfor er det nødvendigt at fremtidssikre lufthavnen, og det kræver, at vi bygger ud, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

I dag er der 36 langdistanceruter, men med udvidelsen bliver der plads til yderligere 17.

Det kan lade sig gøre ved at udbygge den vestlige del af lufthavnen, så arealet til standpladser udvides til 1.900.000 kvadratmeter, hvilket er dobbelt så stort som det nuværende areal.

Det gør, at antallet af standpladser til fly vil gå fra 78 til 124.

Ifølge Thomas Woldbye vil den ekstra plads sikre, at lufthavnen kan fortsætte med at være Nordeuropas foretrukne knudepunktslufthavn.

- Danmark har brug for stærke forbindelser til resten af verden, og det kræver en stærk lufthavn, der er godt forbundet med flyruter over hele kloden, lyder det fra direktøren.

Lufthavnen forventer, at antallet af permanente arbejdspladser vil stige med 9000. I dag arbejder 16.500 personer i lufthavnen.

Derudover vil der i anlægsperioden blive skabt 12.500 nye job, hvoraf 80 procent vil være inden for håndværksfag.

Skal udvidelsen gennemføres, vil det dog betyde, at en tværbane, som bruges i særlige situationer, hvor vindretningen er anderledes end normalt, nedlægges. Det skriver Jyllands-Posten.

Det kræver en folketingsbeslutning, hvis tværbanen skal sløjfes. Bliver den det, kan det betyde forsinkelser og aflysninger af fly.

Sidste år rejste små 27 millioner mennesker gennem Københavns Lufthavn.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078