23948sdkhjf

Kriseramte PostNord sætter portoen op i Sverige

PostNord i Sverige ruster sig og sætter priserne op i det kriseramte dansk-svenske postselskab.
Efter et milliardunderskud i det dansk-svenske postselskab PostNord har selskabet besluttet at forhøje portoen i Sverige.

Det skriver PostNord på sin hjemmeside.

Det kommer dagen efter, at den svenske regering har bebudet, at den vil sætte mere fart på digitaliseringen i Sverige, For fremtiden skal kommunikationen mellem svenske borgere og myndigheder som "hovedregel" være digital.

PostNord skriver på sin svenske hjemmeside, at portoen forhøjes på flere typer breve, der sendes internt i Sverige og til udlandet.

I dag koster det 6,50 svenske kroner at sende et almindeligt indenlandsk brev. Fra 1. april sættes det op til 7 kroner. Et postkort til udlandet vil stige fra 19,50 til 21 kroner.

Men prisforhøjelsen kommer til at ramme hårdere på lidt tungere forsendelser. Således kommer en pakke på to kilo til at stige med fem kroner.

Der bebudes også prisforhøjelser på flere af PostNords øvrige tjenester i Sverige, men de vil først blive præsenteret om to uger.

PostNord er fortsat en overskudsforretning i Sverige. Selskabet havde sidste år et overskud på 750 millioner svenske kroner, mens den danske del af selskabet røg i minus med over to milliarder kroner.

En af forklaringerne på, at det er gået så meget tilbage i Danmark, er, at skiftende regeringer har satset benhårdt på at digitalisere al brevpost fra myndighederne, banker og andre.

Det er typisk, hvad danskerne møder, når de åbner deres e-Boks.

PostNord har bedt om en krisepakke på 2,3 milliarder danske kroner fra selskabets ejere - den svenske og danske stat.

De bebudede portoforhøjelser i Sverige tåler ikke sammenligning med det, der er sket i Danmark.

Her har stigningerne været mere dramatiske. I Danmark koster et standardbrev 8 kroner, mens et såkaldt quickbrev, der kun er en dag undervejs, koster 27 kroner.

Som følge af krisen i PostNord diskuteres det nu, om postomdelingen til borgerne i Danmark skal begrænses til én gang om ugen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.12