23948sdkhjf

Butikker raser mod Nets: Tager kunder som gidsler i opgør

Butikkerne kritiserer Nets for at begrænse konkurrence ved at blokere for MobilePay på betalingsterminaler.
Betalingsselskabet Nets møder hård kritik fra landets butikker. Det sker midt i det afgørende spil om fremtidens betalingsløsninger.

For første gang angriber butikkernes brancheorganisation Nets for at blokere for MobilePay og andre kommende betalingsløsninger, som kan presse priserne til fordel for butikker og kunder.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

- Vi er stærkt kritiske over for tiltag, som begrænser konkurrencen og butikkernes muligheder. Det her skal jo netop være et marked, hvor butikkerne og forbrugerne skal have forskellige muligheder. For markedet kommer til at ændre sig markant de kommende år, siger markedschef Henrik Hyltoft fra Dansk Erhverv.

- Og det er heller ingen hemmelighed, at vi ved flere lejligheder har været efter Nets, tilføjer han.

Dansk Erhverv har ellers kørt et tæt parløb med Nets, der står bag Dankortet. Med en aftale fra 2015 har Dansk Erhverv fået butikkerne til at skyde cirka 100 millioner kroner i udviklingen af det mobile dankort. Det ventes at blive præsenteret om få måneder som en direkte konkurrent til MobilePay.

Problemet er, at Nets samtidig er distributør af betalingsterminaler til butikkerne. Og her leverer Nets en løsning, som kun kan tage imod de fysiske kreditkort og Nets' eget mobile dankort.

Det står i skærende kontrast til terminaler fra udenlandske leverandører, der både vil kunne tage imod fysiske og mobile dankort samt MobilePay og fremtidige løsninger fra eksempelvis Apple og Google.

Hos Coop Danmark, der indtil nu har satset på Nets' lukkede terminaler, opfordrer teknologidirektør Kræn Østergaard Nielsen Nets til at åbne for andre betalingsløsninger.

I Dagrofa har koncernchef Per Thau taget konsekvensen af Nets' lukkede terminalløsning.

- Vi har fravalgt Nets' terminalløsning. Vi vil ikke være bundet til en leverandør. Vi vil have en mulighed for at tilbyde kunderne de løsninger, som de gerne vil bruge. Vi vil ikke tage vores kunder som gidsler i nogen krig, siger han til Finans.

Kommunikationschef i Nets Karsten Anker Petersen siger til Finans, at MobilePay aldrig har henvendt sig for at komme ind i Nets' terminaler.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158