23948sdkhjf

Landets største virksomheder får igen og igen bøder for arbejdsulykker

Arla, Novozymes og Copenhagen Metro Team er blandt de 20 firmaer, der de seneste fire år har fået flest bøder for sjusk med sikkerheden.
Virksomheder som Arla, Novozymes og metrobyggeren Copenhagen Metro Team har flere gange fået den højeste straf for at udsætte sine medarbejdere for fare.

De er blandt de 20 virksomheder, der over de seneste fire år har fået flest bøder for sjusk med sikkerheden.

Det skriver Ugebladet A4.

De fik fra 2013 til 2016 bøder for 9,2 millioner kroner viser en stor kortlægning, som Ugebrevet A4 har foretaget - via aktindsigt - af 1.627 bøder. Den samlede regning til virksomhederne lød på 70 millioner kroner.

Det er alvorligt, når virksomheder gentagne gange får bøder for usikkert arbejdsmiljø. Det fastslår virksomhedernes repræsentant, Dansk Arbejdsgiverforening.

- Virksomheder skal overholde arbejdsmiljølovgivningen uanset størrelse og branche. Punktum. Gentagne overtrædelser af lovgivningen er en skærpende omstændighed, som også kan udløse højere bøder, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Arbejdsgiverforening, Christina Sode Haslund til Ugebrevet A4.

Den mest straffede virksomhed for dårligt arbejdsmiljø er Copenhagen Metro Team (CMT), der er hovedentreprenør på byggeriet af metroen i København. CMT har fået 35 bøder i perioden 2013 til 2016.

Mælkekoncernen Arla Foods er også at finde på Top-20 med i alt syv bøder. Bøderne dækker blandt andet over ulykker, hvor én ansat har fået brud på begge ankler, en anden er kommet alvorligt til skade på en gaffeltruck, og en tredje er blevet ramt af syreholdig væske.

- Hos Arla prioriterer vi arbejdsmiljøet meget højt, og vi er kede af hver eneste af de arbejdsulykker, der er sket på vores driftssteder. Med 7.500 medarbejdere i Danmark fordelt på 32 driftssteder, bærer vi et stort ansvar for at opretholde et sikkert arbejdsmiljø, skriver Arlas direktør med ansvar for kvalitet og sikkerhed, Karin Bjarlin Udby.

På Top-20 over virksomheder, der har fået flest bøder, er stort set kun store virksomheder. Hovedparten har mindst 200 ansatte.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187