23948sdkhjf

Netto opruster i Tyskland

Nyt joint venture gør seks kæder i stand til at matche de største på det tyske marked.
Det nye indkøbssamarbejde "RTG Retail Trade Group" er et joint venture mellem seks mellemstore kæder, der udover Netto Tyskland tæller Bartels-Langness, Bünting, Klaas & Kock, Georg Jos. Kaes samt kæden Real, der er ejet af Metro Group.

Ejerandelene er fordelt ligeligt mellem parterne, og særligt overfor større tyske leverandører stiller det nye joint venture parterne stærkt og sikrer hver enkelt en markant forøget indkøbskraft.

Det fortæller Dansk Supermarked i en pressemeddelelse.

Netto International-direktør Morten Møberg Nielsen siger om samarbejdet:

- Med det nye joint venture skaber vi en konkurrencesituation, hvor vi kan matche de største tyske kæder. Det er godt nyt for Netto Tyskland og giver os mulighed for at udnytte synergier på tværs og drage nytte af den skala og tekniske know-how, vi samlet set bringer til bordet.

RTG Retail Trade Group er i høj grad et indkøbssamarbejde, som åbner mulighed for at undersøge synergier og samarbejdsmuligheder indenfor andre områder.

I første omgang indledes indkøbsfællesskab indenfor fødevarer og nonfood og giver eksisterende og nye regionale, nationale og internationale leverandører adgang til en markant forøget andel af markedet.

Desuden giver det nye joint venture på sigt mulighed for samarbejde indenfor blandt andet E-commerce og logistik samt skaber en platform for generel udvikling af forretningsideer, der kan fungere på tværs.

- Vi samler vores ressourcer og forbliver uafhængige. Den nye platform RTG Retail Trade Group er et markant skridt i retning af yderligere samarbejde, siger Patrick Müller-Sarmiento, administrerende direktør i Real.

Netto Tysklands engagement i RTG Retail Trade Group erstatter det hidtidige indkøbssamarbejde i Tyskland med Edeka, der blev indledt i 2012, da Dansk Supermarked Group for fire år siden opkøbte den fulde aktiepost i Netto Tyskland.

Det nye joint venture-samarbejde er på forhånd godkendt af de lokale konkurrencemyndigheder og trådt i kraft pr. 3. april 2017. Netto åbnede sin første butik i 1990, og Netto Tyskland omfatter i dag knap 350 butikker.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126