23948sdkhjf

Danskere dropper postkortet: Bruger smartphonen i stedet

Ferieminder kan deles meget hurtigere og nemmere end før - mange vælger postkortet fra
Sommertid er lig ferietid, men ikke længere lig postkort.

I dag er feriehilsner istedet at finde på smartphone eller tablet, fortæller Jane Sandberg, direktør for Museet for Post, Tele og Kommunikation - også kaldet Enigma.

- Vi har flyttet vores kommunikation over på de digitale platforme, som giver en helt anden hastighed, og det har givet mulighed for, at dem, man har kontakt med, kan svare hurtigt tilbage, siger hun til DR Nordjylland .

Hun mener, at de nye, hurtigere kommunikationsformer på mange måder har gjort postkortet overflødigt.

- I gamle dage sendte man et postkort, og når man kom hjem, var der nogle, der var spændte på at høre mere. Sådan er det ikke længere – i dag sender vi sms’er, eller hvad vi ellers bruger løbende, og man kan følge med i alles ferie hele tiden, siger hun.

Salget af postkort har i mange år stået stille i kiosken på Øster Hurup Camping. Danskerne gider nemlig ikke betale for et postkort; til gengæld er tyskerne begyndt at vise interesse for kioskens postkort-udvalg, oplever Mette Bendixen, der er indehaver af campingpladsen.

- De er begyndt at købe postkort på trods af, at prisen er rigtig høj. Det er de ligeglade med. De vil bare gerne vise, hvor de har været henne på ferie, siger hun.

Det er først de senere år, at der er kommet gang i salget af postkort på campingpladsen. Derfor har Mette Bendixen for første gang i lang tid indkøbt nye postkort, hvilket ikke var en helt nem opgave.

- Fordi der var så få, der købte postkort, har jeg postkort, der er over 20 år gamle. Men nu har jeg været ude at søge med lys og lygte efter nye postkort, så nu skal vi have gang i salget, siger hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109