23948sdkhjf

Netto donerer Kiwi-inventar til Afrika

En gruppe kræftsyge mænd fra Haderslev samler inventar til en moderne landbrugs- og fødevareskole i Senegal. Netto donerer hylder m.m. fra tidligere Kiwi-butikker.
I juni overtog Netto mere end 80 lejemål fra dagligvarekæden Kiwi.

Med lejemålene fulgte også Kiwis grønne butiksinventar, der af gode grunde ikke kan bruges i Nettos gule univers.

I første omgang skulle inventaret sælges, men nu bliver det i stedet doneret til den kommende landbrugs- og fødevareskole, Mboro Develop Center, i Senegal i Afrika.

Det skriver Netto i en pressemeddelelse.

Hylderne fra de gamle Kiwi-butikker skal blandt andet være med til at øge opmærksomheden om og uddanne eleverne i fødevaresikkerhed, da hylderne skal bruges til at separere forskellige fødevaregrupper såsom kød og grønt.

Det var oprindeligt Søren Søgaard, ejer af SPS Develop, fra Haderslev, som fik ideen til donationen og kontaktede Netto med sit forslag.

Søren Søgaard har igennem en årrække arbejdet med forskellige projekter i Afrika. Søren er ramt af alvorlig tarmkræft, men i stedet for at stoppe sit frivillige arbejde, fandt han ud af, at det gav ham en vigtig adspredelse fra sygdommen at holde sig beskæftiget med noget, der lå hans hjerte nær.

- Nettos donation betyder faktisk en hel del. Skolen skal genopbygges fra bunden og den har brug for al den hjælp, som den kan få. Planerne for skolen er ambitiøse, især fordi området omkring skolen er yderst velegnet til landbrug. Og Senegal kan i den grad løfte sit landbrug og processen inden for forædling af råvarer med en moderne og bæredygtig tilgang, siger Søren Søgaard, SPS Develop.

Søren Søgaards plan er, at cirka 50 pct. af inventaret bliver solgt for at dække udgifter til fragt og køb af andre materialer til skolen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.131