23948sdkhjf

Danmark nærmer sig førsteplads i Europa i kontaktløs betaling

Hver tredje dankortbetaling er kontaktløs, og Coop fortæller om kortere køer ved kasserne.
Godt to år efter at kontaktløs teknologi blev introduceret i Danmark, gennemføres 34,5 procent af alle dankorttransaktioner uden direkte kontakt med terminalen.

Nets oplyser, at udbredelsen stiger med to procentpoint om måneden.

Dermed vil Danmark formentlig i oktober overgå Storbritannien som det land i Europa med den forholdsvis største udbredelse af kontaktløs betaling.

Det skriver Politiken onsdag.

Danskernes varme modtagelse overrasker Jeppe Juul-Andersen, direktør med ansvar for dankort hos Nets.

- Vi havde regnet med, at det ville tage meget længere tid at ændre folks vaner. Typisk kobler man hjernen fra ved kassen og betaler bare på præcis samme måde, som man plejer, siger han til Politiken.

Han oplyser, at syv ud af ti terminaler i dag kan modtage kontaktløs betaling, mens også syv ud af ti dankort kan bruges kontaktløst.

For supermarkedsgiganten Coop er den hurtige kortbetaling led i en strategi, om hele tiden at gøre betalingssituationen mere smidig, oplyser Jan Madsen, koncerndirektør i Coop, til Politiken.

- Køerne ved kasserne er blevet kortere som følge af kontaktløse betalinger. At pille bare lidt besvær ud af indkøbsleddet ved mange millioner transaktioner giver rigtig meget værdi, siger han.

Da teknologien blev introduceret i august 2015, var mange bekymret for misbrug. Det skyldes, at der ikke skal indtastes kode ved små beløb, og at kortoplysninger kan opsnappes på kort afstand af kortholderens pung.

Både Rigspolitiet, Nets, Coop og Forbrugerrådet Tænk siger, at frygten er ubegrundet.

Ifølge Niels Denny Sørensen, operativ chef i Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, sker størstedelen af det økonomiske bedrageri på nettet.

- Vi har ikke kendskab til sager om, at kortoplysninger er blevet opsuget med en skanner. Der er en mindre risiko for at få sin pinkode afluret, fordi den jo i mange tilfælde ikke skal indtastes, siger han.

Ifølge Nets er under 0,001 procent af de kontaktløse dankort blevet misbrugt til køb på under 200 kroner i butikkerne.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156