23948sdkhjf

Dankorthandel på black friday nåede nye højder

Igen i år slog handlen på black friday rekord, viser tal fra Nets. Over to milliarder kroner blev brugt.
Også i 2017 slog handlen rekorder på den såkaldte black friday. Det viser tal fra Nets, der står bag dankortet og NemID.

Et præcist beløb for hvor meget, der blev handlet for, kendes ikke. Det skyldes, at nogle betalinger først modtages ved modtagelsen af en vare. De beløb er ikke talt med.

Men det står klart, at mindst 2,117 milliarder kroner skiftede hænder fredag. Det er en stigning på 5,8 procent, hvis man sammenligner med sidste år, der også slog rekord.

Dermed er black friday den største enkeltstående handelsdag i Danmark nogensinde, skriver Nets i en pressemeddelelse.

Nets tal viser også noget om, hvordan betalingerne er foregået. Dels kan man se, at næsten to ud af fem handler med dankortet foregår kontaktløst.

Dels kan man også se, at kunden oftere betjenes af en computerskærm. 13,6 procent af al handel i Danmark på black friday foregik over computeren. Det er en større andel end sidste år.

Stigningen betyder, at de tre dage med størst aktivitet i dankorthandlen nu er black friday i 2015, 2016 og 2017. Den nærmeste konkurrent har tidligere været de sidste dages julehandel omkring 22. og 23. december.

Ifølge Dansk Erhverv skyldes en del af succesen, at kendskabet til dagen bliver større og større blandt danske forbrugere.

Det forklarer politisk konsulent Tine Marie Andersen.

- Black friday har vundet indpas hos den danske forbruger. For blot få år siden var fænomenet ikke særlig kendt i Danmark, men nu er black friday en særlig dag for mange danskere og for detailhandlen, siger hun.

Forud for dagen havde Dansk Erhverv undersøgt, hvor mange der planlagde at købe på dagen. Det gjorde hver femte forbruger ifølge undersøgelsen.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113