23948sdkhjf

Få danskere forventer lønstigning

Rigtig mange virksomheder afholder inden for de nærmeste måneder den årlige lønsamtale.

Og sådan er det også i de fleste andre lande. Ny stor undersøgelse viser, at danskernes forventninger til en mulig lønstigning er væsentlig mindre, end tilfældet er i andre lande, skriver Randstad i en pressemeddelelse.

Kun 37 procent af danskerne har en forventning om at stige i løn. Ej heller er der en forventning om, at man skal modtage en stor bonus ved udgangen af året.

Kun 32 procent forventer, at modtage bonus. De forholdsvis lave forventninger om bonus er naturligt, da virksomheder i Danmark - modsat virksomheder i mange andre lande – i højere grad aflønner deres medarbejdere med en høj fast grundløn fremfor en løn baseret på en bonus.

Når forventningerne til en lønstigning er moderate, er det delvist overraskende for Tine Ryg Cebrain, HR direktør i Randstad. Men hun peger samtidig på, at det kan handle om, at medarbejderne måske har andre ønsker med til lønforhandlingsbordet.

- Taget i betragtning at vi i de senere år har oplevet en økonomisk vækst, kunne man godt have en forventning om, at flere ville ønske en lønstigning. Når det ikke er tilfældet, tror jeg, at det handler meget om, at danskerne måske har fokus på andre benefits. Vi har et forholdsvis højt skattetryk i Danmark, og det gør, at den reelle lønstigning ikke har den store effekt på den enkelte, siger hun og påpeger samtidig, hvad disse benefits som lønmodtagerne bringer med til forhandlingsbordet kan være.

- De fleste har i dag en fortravlet hverdag og har man børn, der skal hentes med videre, kan det være svært at få tingene til at hænge sammen. I det lys tror jeg, at muligheden for fleksibilitet vægter højere end en mulig lønstigning, siger Tine Ryg Cebrain.

Ligeledes har Randstads tidligere undersøgelse vist, at uddannelse er et kardinalpunkt for mange
lønmodtagere, hvis de skal følge med udviklingen.

- Jeg tror, at mange vil forsøge at bringe det kort i spil, fordi de er bevidste om, at hvis de skal holde deres markedsværdi, er de nødsaget til at uddanne sig løbende, siger Tine Ryg Cebrain.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094