23948sdkhjf

Bestseller betaler for stor ændring ved historisk bro i Aarhus

Anders Holch Povlsen indblandet i endnu en kontroversiel sag om ændringer på offentlig vej.
For nogle måneder siden kom det frem, at Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen havde betalt for at få omlagt en offentlig vej i nærheden af sit gods Constantinsborg ved Årslev Engsø.

Nu er virksomheden og dens ejer indblandet i endnu en sag – denne gang i Aarhus, hvor man har fået overtalt kommunen til at lade Bestseller betale for en ny trappe ved den historiske Skt. Clemens Bro.

Det fortæller JP Aarhus.

Trappen fører op til broen – og dermed til to bygninger ejet af Bestseller samt virksomhedens flagskibsforretning Rømerhus.

Problemet er, at den nye trappe er blevet frarådet af det lokale kulturmiljøråd, der mener, at den vil skæmme udsynet til åen og dermed ødelægge den visuelle oplevelse langs åen.

Rådet kalder trappen for »arkitektonisk ulogisk« og »rumlig uheldig«.

Professor Bent Greve med speciale i offentlig forvaltning ved RUC mener, at det er udtryk for en farlig tendens at lade private interesser betale for den slags.

- Det er problematisk, hvis ændringer af det offentlige rum og nye projekter er afhængig af, om private er villige til at betale for det. Det skaber en skævvridning i beslutningsprocessen, hvor der kan være en betydelig risiko for, at projekter fremmes, hvis der er finansiering ude fra, siger han til JP Aarhus.

Bestsellers kommunikationschef Jesper Stubkier siger, at virksomheden arbejder på at gøre området mere trygt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187