23948sdkhjf

Russer ville købe 100.000 aarhusianske grafikkort til bitcoins

Elektronikbutikken Proshop må rationere butikkens kraftigste grafikkort, som kan bruges til at skabe bitcoins.
Jagten på at score milliongevinsten på bitcoins skaber travlhed hos sælgere af computerudstyr.

Det skriver DR Østjylland .

Hos en af Danmarks største online elektronik-butikker, Proshop i Højbjerg ved Aarhus, har det været nødvendigt at rationere nogle af butikkens kraftigste computergrafikkort.

Det fortæller Ivan Jæger Christiansen, der er administrerende direktør i Proshop.

- Det vildeste, vi har oplevet ind til videre, er en russer, som spurgte på 100.000 grafikkort af en særlig type, siger han til DR Østjylland.

Grafikkortene er oprindeligt udviklet til avanceret computerspil, men de kan også bruges til at udregne værdifulde bitcoins.

- Vi ønsker at tilgodese alle vores kunder og har derfor begrænset grafikkortet til to per kunde, forklarer direktøren.
Grafikkortene koster fra 2.000 til 7.000 kroner stykket, og efterspørgslen er verdensomspændende, siger DRs vært på techprogrammet So Ein Ding, Nikolaj Sonne.

- Grafikkort er utrolig gode til en bestemt matematik. Dels at lave grafik på din skærm, men også at løse de her kryptoregnestykker, forklarer han til DR Østjylland.

Kryptoregnestykker ligger bag kryptovaluta som bitcoins. Kryptovaluta har det til fælles, at de skal bruge massiv regnekraft fra for eksempel grafikkort til at udvikles.

Men Proshop giver ikke efter for efterspørgslen denne gang.

- Jeg vil gerne have et større lager grafikkort, hvis det var muligt at skaffe mere hjem, men hvis efterspørgslen skulle falde pludseligt, så vil man være træt af at brænde inde med et antal tusind kort, siger Ivan Jæger Christiansen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094