23948sdkhjf

Center-udvidelse: Butiksejere frygter, handlen vil flytte

Butikkerne i Næstved Centrum frygter for fremtiden, efter Næstved Storcenter har fået godkendt en udvidelse

Det amerikanske firma Black Rock, der står bag Næstved Storcenter, har fået den første godkendelse til en udvidelse af centeret.

Udvidelsen vil efter planen tilføje 19.000 kvadratmeter og en ny etage til centeret. Og selvom centerudvidelsen muligvis kan trække flere kunder til Næstved og omegn, så frygter butiksejerne i midtbyen, at centeret vil flytte både kunder og handel væk fra dem.

Det skriver TV Øst.

- De nye tider er hårde for butiksejerne blandt andet med den øget nethandel. Konkurrencen kan tydeligt mærkes for butikkerne i midtbyen, selvom vi har lært at leve med konkurrencen fra storcenteret, så det er ærgerligt, at der kommer endnu mere konkurrence fra den kant, og det er ikke fair, at politikerne er gået med til det, siger Gitte Engberg, der ejer butikken Gitte E i Næstved.

Sammen med flere andre butiksejere understreger hun, at bymidten har en hel anden form for intimitet, ekspertise og atmosfære, som storcenteret ikke kan konkurrere med.

Og netop dén tanke skal man holde fast i, siger formand for Cityforeningen, Lars Børsting.

- Næstved bymidte skal kunne én ting, Sct. Jørgens Park skal kunne en anden ting, Næstved Storcenter skal kunne en tredje ting og det nye aflastningscenter, som man arbejder med, skal kunne en fjerde ting. Og hvis ikke vi formår at skabe denne her forskellighed, så ville jeg også være bekymret, siger han til TV Øst og fortsætter:

- For hvis du har fire ens butikker ved siden af hinanden, så får du ikke fire gange så mange kunder. Men har du fire forskellige butikker, så har du måske en chance for, at du får et fire gange så stort kundegrundlag, og det er dét, vi skal arbejde hen imod, siger Lars Børsting.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098