23948sdkhjf

Flere indvandrere i job i København: Hanan er glad for at være i Rema 1000

En af grundene til, at kommunen er lykkedes med at få flere i arbejde, er Københavns Erhvervshus, hvor arbejdsløse bliver matchet med private virksomheder.
Når der for eksempel skal fyldes op med syltede agurker og pesto i supermarkeder i hovedstaden, så er det nu i højere grad personer med anden etnisk baggrund end dansk, der står for det.

Forskellen i arbejdsløsheden mellem danskere og ikke-vestlige indvandrere og efterkommere er blevet markant mindre de seneste år, viser Københavns Kommunes Integrationsbarometer for 2017. Det skriver DR P4 København.

En af dem, der er kommet i arbejde, er Hanan Bachier. Hun har været i praktik i Rema 1000 ved Vesterport Station i fire måneder og står blandt andet for at fylde varer op.

- Jeg er glad for at være i butikken og håber også på at blive ansat efterfølgende, siger hun til DR P4 København.

En af grundene til, at kommunen er lykkedes med at få flere i arbejde, er Københavns Erhvervshus, hvor arbejdsløse bliver matchet med private virksomheder.

Det var også sådan, at Christian Vindfeldt, som er købmand i butikken, fik mulighed for at tilbyde Hanan en praktikplads.

- Det er ikke alle, der synes, det er lige spændende at fylde flåede tomater på hylderne. Og da jeg så talte med min konsulent fra erhvervshuset, og han nævnte projektet, så tænkte jeg, at det passede rigtig fint til os, siger han til DR P4 København .

Og han mener, at ikke-vestlige indvandrere og efterkommere sagtens kan bidrage i butikken, også selvom de ikke er stærke til dansk.

- Min forretning bliver fleksibel. Hanan har ikke forventning om at blive bestyrer. Hun er rigtig tilfreds med at fylde varer på hylderne, og det trænger min forretning til, så det passer godt sammen, siger han til DR P4 København.

Hanan håber på fastansættelse
Hanans praktikperiode i Rema 1000 skal bruges til, at begge parter kan se hinanden an. For Christian Vindfeldt mener, at det også handler meget om kemi, når der skal fastansættes.

Og det er præcis det, som Hanan Bachier håber på at blive efter sit praktikforløb.

- Det vil betyde meget for mig at blive ansat, fordi jeg godt kan lide at være i butikken og også selve arbejdet, siger hun til DR P4 København.

Lige nu ser det ud til, at Hanan får en fastansættelse, siger Christian Vindfeldt, som er meget glad for hendes indsats.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11