23948sdkhjf

Flere arbejder mere

Antallet af arbejdstimer stiger - men der er blevet lidt færre selvstændige
Såvel beskæftigelse som antal præsterede arbejdstimer og lønmodtagernes lønsum steg samlet set i fjerde kvartal 2017 i forhold til kvartalet før, oplyser Danmarks Statistik.

Til gengæld faldt antallet af selvstændige og medarbejdende ægtefæller.

Stigningen kommer stort set fra private virksomheder, men udviklingen på det offentlige område stort set står stille.

I virksomheder og organisationer steg beskæftigelsen med 12.700 personer, mens antal præsterede timer steg med 0,8 pct. Samtidigt steg lønsummen med 2,7 pct.

I offentlig forvaltning og service steg beskæftigelsen kun med 0,2 pct., eller hvad der svarer til 1.700 ansatte. Og her faldt antallet af præsterede timer med 0,1 pct.

Fremgang i bygge og anlæg
Det er området bygge og anlæg, der havde den største forholdsmæssige stigning i antallet af beskæftigede fra tredje kvartal til fjerde kvartal, idet beskæftigelsen her steg med 1,2 pct. Det svarer til 2.000 personer.

Erhvervsservice havde den næststørste relative stigning i beskæftigelsen på knap 0,8 pct., svarende til 2.800 personer, mens handel og transport havde den største absolutte vækst i beskæftigelsen, idet antallet af beskæftigede steg med 3.500 personer, viser opgørelsen fra Danmarks Statistik.

Tilbagegang for de selvstændige
Lønmodtagerbeskæftigelsen steg med 0,5 pct. eller 14.700 personer, mens antallet af selvstændige og medarbejdende ægtefæller faldt med 0,1 pct. fra tredje til fjerde kvartal sidste år.

Antallet af præsterede timer steg med 0,6 pct. for lønmodtagere og faldt med 0,3 pct. for selvstændige og medarbejdende ægtefæller i forhold til kvartalet før.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094