FødevareBankens modtagere er meget tilfredse

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Modtagerne af overskudsmaden fra FødevareBanken - væresteder, herberger, kvindehjem etc. er ovenud tilfredse med leveringerne af maden.

99 pct. af de modtagere, der modtager mad fra FødevareBanken er godt eller meget godt tilfredse med samarbejdet.

99 pct. er godt eller meget godt tilfredse med mødet med de frivillige fra FødevareBanken.

96 pct. er godt eller meget godt tilfredse med fødevarehygiejnen i forbindelse med udleveringen af maden.

Det skriver Fødevarebanken i en pressemeddelelse.

For over halvdelen af modtagerne betyder maden for FødevareBanken, at de udsatte slutbrugere får billigere måltider og en sundere og mere varieret kost.

- Der er fuldstændig overbevisende tal og understreger til fulde, at vores model med indsamling, opbevaring og fordeling af overskudsmad fra industrien til socialt udsatte ved hjælp af frivillige, kan noget helt særligt, siger Karen-Inger Thorsen, der er direktør i FødevareBanken.

Læs også: Nu åbner madspildsbutikken Wefood i Aarhus

Og kok på Mændenes Hjem i København, Jesper Frøsig giver hende ret:

- Maden fra FødevareBanken betyder glad mad, glade kokke og glade gæster. Den mad fra vi får fra FødevareBanken har den betydning, at enderne mødes økonomisk og at vi har råd til et par gange om året at holde en fest . f.eks. til sommer og jul, hvor der ikke bliver sparet på hverken mængde eller kvalitet, siger han.

Undersøgelsen er lavet blandt 200 modtagere af maden og tæller organisationer som Kirkens Korshær, Blå Kors, Røde Kors, Mændenes Hjem, kvindecentre og andre organisationer, der arbejder med socialt udsatte i Danmark. 138 har svaret, hvilket giver en svarprocent på 69 pct..

Maden har stor betydning
På spørgsmålet om, hvordan overskudsmaden fra FødevareBanken påvirker gæsterne og beboerne på værestederne svarer 58 pct., at det betyder billigere måltider, 51 pct. at det betyder sundere og mere varieret kost og 48 pct., at der er flere ressourcer til andre ting.

Læs også: Royal donation til FødevareBanken

Det er primært ønsket om at være med til at bekæmpe madspild, der gør, at modtagerne vælger FødevareBanken. Det gælder for 79 pct. af modtagerne. For 43 procents vedkommende er motivationen at forbedre sundheden hos gæsterne og beboerne.

Maden lever op til forventningerne
90 pct. af modtagerne mener, at varerne fra FødevareBanken lever godt eller meget godt op til deres forventninger. 73 pct. mener, at variationen af varerne lever op til deres forventninger og 75 pct. mener at varerne stemmer overens med forventningerne til friskheden.

Leveringen af maden er i top
92 pct. af modtagerne er tilfredse med det praktiske i forbindelse med udleveringen af maden.

99 pct. synes, at mødet med de frivillige fra FødevareBanken fungerer godt eller meget godt. 96 pct. synes at fødevarehygiejnen fungerer godt eller meget godt og 96 pct. oplever, at de fastlagte aftaler overholdes.



Hold dig opdateret med RetailNews

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Aldi skal rives ned

7-Eleven kårede sine bedste købmænd

Ny sektionschef til Bilka i Randers

Navneskifte har kostet dyrt for kaffekæde

Lego-rival vingeskudt af storkundes konkurs

Lidl tilbyder sundhedstjek til alle medarbejdere

Nyhedsbrev

Nu åbner madspildsbutikken Wefood i Aarhus

Konkursramt slagteri har fået en afløser

Nyt andelsslagteri åbner butik på Ærø

Danskerne køber dyrevelfærd som aldrig før

Nye tal viser stærkt stigende interesse for kød fra dyr, der har haft det bedre.

Smøger til 90 kr. er det bedste våben mod unges rygning

Se listen over Fakta-butikker der lukker

Coop lukker 47 Fakta-butikker, der ikke tjener penge nok. Se dem her.

Irma sætter ny standard for færdigretter

Efter 40 procents stigning i salget sidste år, samler Irma sin bedste leverandører omkring nye færdigretter med fokus på økologi og dyrevelfærd.

Mælkesalget falder

Til gengæld stiger salget af mælkeerstatninger.

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Føtex sætter nyt ambitiøst mål for økologi

Underskuddet vokser i jysk brugsforening

Gør klar: Finnerne kommer med Michellin-pizza og champagne

Arla skal spare tre milliarder kroner

Royal donation til FødevareBanken

Rod i allergener: Pølse-produkter kaldes tilbage

Coop har mere end 1200 butikker

Ekspert: Coop har aldrig rigtig fundet Faktas melodi

Coop har torsdag meddelt, at 47 Fakta-butikker lukker. Fælles for butikkerne er, at de ikke giver overskud.

3

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Opdateret 17.17: Der er i dag lidt over 400 Fakta-butikker i Danmark, men der vil snart være 47 færre, oplyser Coop.

Trio dømt for afpresning for 300.000 kr.

Uddeler stopper efter 48 år i Coop

Fakta i nye lokaler med nyt koncept

Netto i Varde bliver dobbelt så stor

Endnu en Rema 1000-butik åbnet i Holstebro

KFC kommer til Vejle

Salmonella-skræk giver enorm æg-tilbagekaldelse i USA

Nordjyske købmænd overtager deres femte Spar-butik

Netto flytter butik til Himmerlandsgade i Hadsund

Irmas kunder donerer 886.000 kr. til Mødrehjælpen

Forældre ønsker hjælp til at undgå skadelig kemi

Coop-formand bliver på posten efter kampvalg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kontaktløse betalingers korte og intense Danmarkshistorie

Effektiv logistik hos FødevareBanken støtter socialt udsattes behov

Har I medarbejdere, som har svært ved at forstå skriftlige instruktioner?

GDPR - EU har ændret reglerne, vi stiller skarpt på Anonymisering af personoplysninger

Grillvejr

Idrætshal køber nyt køle- og fryserum.

Skal du søge midler via InnoBooster?

Nye FUGA-rammer giver optimal beskyttelse af el-installationen

Unik overdækning til cafeens gæster

International B2B matchmaking - hvordan finder du en leverandør i udlandet?

For virksomheder i Randers og omegn - gratis temamøde om robusthed 16. maj

Gratis webinar: Hvad er Vendor Managed Inventory (VMI)?

Hvordan mener du, at 650 mio. kr. skal investeres i GTS-institutterne?

KURSUS - Generationsskifte af Ejendom

Skab tillid med klima ikon

Plastkasser

Gourmet - er det noget for dig?

Hygiejne vægtes højt på alle bedrifter.

Mød Ruko på Ejendomsmessen

Slut med at genbruge stregkoder

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Udviklingen af Dagmarhus giver unikke restaurationsmuligheder

Styrk din samhandel med Cross Docking!

Kursus 29. august: Den svære samtale om sygefravær og mistrivsel

Dansk teknologi og ekspertise vejer tungt i udlandet

Send til en kollega

0.589