23948sdkhjf

Forbrugerrådet advarer mod farlige kopivarer fra Wish

Hudpleje der ligner danske varer indeholder allergifremkaldende stoffer.
Forbrugerrådet Tænk har testet hudplejeprodukter købt på Wish.com og kan konstatere, at produkterne på ingen måde lever op til danske eller europæiske standarder.

Det skriver Politiken.

Wish.com har hovedsæde i Californien, men varerne kommer fra Asien, og butikker er på ingen tid gået hen og er blevet en af danskernes foretrukne netbutikker .

Forbrugerrådet satte sig for at gennemføre en stikprøvekontrol af varerne og opdagede, at ud af 39 indkøbte produkter havde de 21 ingen ingrediensliste.

1 produkt (en Nivea kopicreme) indeholdt decideret ulovlige stoffer, og 17 produkter indeholdt stoffer, der anses for at være problematiske.

På den baggrund går Forbrugerrådet nu ud og advarer mod hudpleje købt på Wish.

- Selv om vi kun fandt et enkelt produkt, der indeholdt decideret ulovlige stoffer, var der ingen af de undersøgte produkter, der var helt fri for problematisk kemi. Og allervigtigst var det mere end halvdelen af produkterne, der slet ikke havde den i EU lovpligtige ingrediensliste. Som forbruger har du dermed ikke en jordisk chance for at vide, hvad det er, du smører på huden, siger projektleder hos Forbrugerrådet Tænk Kemi Stine Müller.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187