23948sdkhjf

Bilka vil være genbrugsstation for elektronik

Fra 1. maj tager Bilka imod kasseret elektronik til genanvendelse.

Elektronik er seneste type affald, som Bilka nu håndterer for kunderne. Tanken er at udvide listen af affaldstyper, som kan afleveres samtidig med indkøbet og spare kunderne for en tur på genbrugspladsen. 

Fra 1. maj gør Bilka det nemlig muligt for alle at aflevere deres brugte bærbare computere, tablets og mobiltelefoner i varehuset, oplyser Bilka i en pressemeddelelse. 

Sælger videre
Hvis disse effekter bare bliver smidt i skraldespanden og sendt til forbrænding, er det både et miljøproblem og et ressourcespild.

Elektronik rummer nemlig værdifulde metaller og andre materialer, som kan genanvendes. Bilka kan derfor sælge dem videre til elektronikskrot-virksomheder og sender overskuddet videre til Danmarks Naturfredningsforening, som Bilka også samarbejder med om bl.a. den årlige landsdækkende affaldsindsamling.

Andre typer affald måske på vej
Elektronik er blot den seneste ting på listen over ting, du kan sende til genbrug i Bilka. I forvejen håbdterer Bilka kundernes brugte flasker, glas, batterier, tøj og mælkelåg. 

Fakta: Der sker der med din computer, tablet eller mobil
Afleverer du din bærbare computer, tablet eller mobil til genanvendelse, bliver de opbevaret i en forseglet kasse, som først åbnes ved genbrugsanlægget.

Bilkas medarbejdere har dermed ikke adgang til eventuelle personlige data. Materialerne bliver skilt ad, og metallerne bliver omsmeltet, så de kan bruges i nye produkter. Plast og glas bliver tilsvarende genanvendt.

Elektronikprodukter, der ryger direkte i skraldespanden, ender med at blive brændt som almindeligt affald. Det bidrager ikke kun til udledning af CO2 og flere tungmetaller op i luften. Man mister også muligheden for at kunne genbruge de værdifulde materialer, som det kasserede elektronikprodukt indeholder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109