23948sdkhjf

Coop.dk klar med kunstig intelligens i kampen mod madspild

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

For kunderne betyder det nemmere måltidsplanlægning og mindre madspild.

I en hverdag fyldt med stress og jag kan det være en udfordring at planlægge ugens aftensmåltider og handle ind til dem.

Nu lancerer Coop.dk MAD et nyt værktøj, Intelligente opskrifter, der gør det hele lidt nemmere, fortæller Coop i en pressemeddelelse.

Coop.dk MAD har indgået en aftale med svenske IT-virksomhed Northfork, der har udviklet et værktøj, som gør Coops enorme opskriftunivers

- Coop.dk MAD har haft døgnåbent på nettet siden 2016, og lige siden har vi hver eneste dag arbejdet for at optimere oplevelsen af at handle dagligvarer online. Vi ved, at det midt i en travl hverdag kan være svært at få tid til at planlægge ugens måltider og få handlet ind. Med Northforks løsning bliver de to handlinger optimeret, og vores kunder får en personlig og fleksibel madplan leveret til døren, forklarer Morten Viktor, kommerciel direktør i Coop.dk MAD.

Læs også: Netsupermarked: Selvkørende robotter er næste revolution

Northfork omdanner opskrifterne til varenumre og forvandler dem til en intelligent madplan, der minimerer madspild med tilvalg, som er vigtige for den enkelte kunde – fx økologi, pris og allergier.

Køb kun det, du skal bruge
Ifølge en ny rapport fra Aarhus Universitet, ’Consumer Food Waste In Denmark’, har danske forbrugere et årligt madspild på 260.000 tons årligt.

Som noget helt nyt kan Coop.dk MADs intelligente opskrifter optimere kundernes indkøb på tværs af opskrifter.

Det betyder, at hvis en kunde fx skal bruge lime i to opskrifter til ugens måltider, så kan værktøjet regne ud, at man ikke behøver at købe en pakke lime to gange.

Læs også: Coop tilslutter sig global kampagne for bedre arbejdsmiljø

Derfor er værktøjet også er et vigtigt skridt i kampen mod madspild, forklarer Morten Viktor.

- I Coop arbejder vi aktivt for at reducere danskernes madspild. En stor del af at løfte den opgave handler om, at vi som forbrugere skal blive bedre til at få brugt de dagligvarer, vi handler ind og ikke købe mere, end vi har brug for. Den mulighed har vores kunder nu, når de handler hos os, siger han.

Northfork har i et par år leveret en lignende løsning til Coop i Sverige, og her er det blevet en stor succes og et populært supplement til måltidskasserne. En udvikling Northfork også forventer i Danmark.

- Ligesom i Sverige efterspørger de danske forbrugere i stigende grad inspiration til en varieret kost, indkøb og madlavning. Vi mener, at løsningen skal findes ved at kombinere den mest banebrydende teknologi på markedet med en af ​​de ældste fænomener i menneskets historie – opskriften, siger Robin Rendahl, adm. direktør og medstifter af Northfork.

Kunder og andre interesserede kan gå ombord i de intelligente opskrifter fra i dag kl. 12.00.



Hold dig opdateret med RetailNews

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

Nyt Bilka-koncept betyder 30 nye arbejdspladser i Slagelse

I Storbritannien skal maskiner nu vurdere, om folk er over aldersgrænsen

Nestlé har solgt for 432 milliarder i år

Studie: Smag i e-cigaretter danner cocktail med ukendt virkning

Gærende gløgg kaldt retur

- Det er ikke gløgg, vi har fremstillet. Den bruser, siger Claus Skov.

Nyhedsbrev

Coop tilslutter sig global kampagne for bedre arbejdsmiljø

Fire megatrends kan få forbrugerne til at bruge milliarder mere på mad

Analyse viser, at hvis producenterne satser benhårdt på fire megatrends, så vil forbrugerne lægge mange flere penge i supermarkederne de kommende år

Verdens største supermarkedskæde sparer 1,3 mia. kr. ved at skifte elpærer

Vrimler med rotter ved købmandsruin: Nedrivning trukket i langdrag

For over tre måneder siden brændte købmandsbutikken i landsbyen Spørring mellem Randers og Aarhus. Borgerne er godt trætte af at se på købmandsruinen

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Lille bager vil også være online

Nu er juleræset i gang i butikkerne

- Jeg synes, det er håbløst og faktisk også respektløst, lyder det fra kunde.

Unge mænd flasher deres biler ved købmanden

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Ny analyse viser tendenserne inden for julehandel

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Så er øl-is fra Thy klar

Kalkunbryst og kylling tilbagekaldes efter bakteriefund

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Lidl og Waste Hunt vil fjerne affald fra naturen

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Landbruget glæder sig over fantastisk efterår

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Konservative: En pakke smøger skal koste 60 kroner

Mikrobryggerier kæmper for livet

Fødevarefolk er på øko-fremstød i Berlin

Kødkoncern har købt et Arla-mejeri

Tør sommer har givet den dårligste høst i 35 år

Coop tester nyt koncept i Kvickly Viby

Netto åbner ny butik i Randers

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Fra usund til sund arbejdspladskultur - Vær med i Vordingborg 5.12

Logistikkompagniet vinder CSR People Prize for sit store sociale ansvar

Værdien af troværdige produktdata

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Arbejdsmiljø, stress og produktivitet - bliv klogere i Horsens 8. nov.

Mortensaften lørdag den 10. november

Konference 1. nov.: Bliv klogere på arbejdsmiljø, trivsel og produktivitet

Solceller i glas - facader og glaspartier

Nye FUGA-rammer i elegant sort/hvid kombination

Fire udbytterige medlemsdage hos Gs1 Denmark

Nyt kursus - AB-udbud og tilbud nye regler fra 1. januar 2019

Nyt hyldesystem sparer 50 % tid

Danske frilandssnegle

PALOMAT® sælger ud af demoer - gør en god handel!

PSO refusion - aftalen udløber i år!

Raffineret logistik i Reykjavik

Pop-up tekstilvæg med LED baggrundsbelysning.

Gratis! Gå-hjem-møde: Fra ISO 50001:2011 til ISO 50001:2018 d. 24. oktober 2018 hos FORCE Technology

NYT – Masterclass – Neurogastronomi

Stor dagligvarekæde køber fødevaregodkendte reoler

Hør om erfaringer med konvertering til biobrændsler på kedelkonference

Slut dig til et elektrisk netværk!

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

PALOMAT® styrker teamet

Send til en kollega

0.383