23948sdkhjf

Stor fremgang i økologiske landbrug: Se hvordan det ser ud hos dig

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Det økologiske landbrug voksede med 13 procent sidste år i hele landet. Dermed er 9,2 procent af det samlede landbrugsareal i Danmark nu økologisk.

De sidste mange år er vi i stigende grad begyndt at vælge den dyre, økologiske vare i supermarkedet frem for den billige, og det har fået landmændene til at øge deres økologiske produktion.

Det fortæller projektleder i Økologisk Landsforening, Jens Hermansen.

- Når der er folk, der gerne vil aftage de økologiske varer, så står der også nogle flere landmænd klar til at producere dem, siger Jens Hermansen til DR P4 København.

Tallene fra 2017 viser således, at det økologiske landbrugsareal i Danmark på nuværende tidspunkt er på 9,2 procent, og det er en udvikling, man glæder sig over i Økologisk Landsforening.

- Det er rigtig positivt at vi oplever den her fremgang. Den afspejler den vækst, man kan se i supermarkederne og på eksporten. Og det er en udvikling, der kun kommer til at forsætte, siger Jens Hermansen til DR P4 København.

Neel og Marc Seerup Hansen hører til nogle af de landmænd, der jubler over den økologiske fremgang. I foråret blev de færdige med at bygge deres eget økologiske landbrug Seerupgaard i Dragør ved København og målet er, at deres kunder både skal komme forbi gården for at opleve den økologiske produktion og ikke mindst købe de økologiske produkter med hjem.

- Vores mål er jo på sigt at være med til at skubbe Danmark imod at blive hundrede procent økologisk, så kan vi jo lige så godt starte herude, siger Marc Seerup Hansen til DR P4 København.

Og på Seerupgaard kan man mærke, at der er interesse for de økologiske produkter, og det, de hører fra deres kunder, er, at det både handler om frygten for pesticider og bekymringen for miljøet.

- Ofte tror jeg, det starter med frygten og med ønsket om at gøre det så godt som muligt for ens børn. Og så er plusset, at man ved, at når man køber økologisk, så sparer man altså grundvandet for nogle ikke så heldige stoffer, siger Neel Seerup Hansen til DR P4 København.

Hos COOP Danmark nikker man genkendende til, at efterspørgslen på økologi er blevet større.

Læs også: Flere danskere styrer mod økologi i grøntafdelingen

- Vi har haft en meget stor vækst i det økologiske salg de sidste fire år i hvert fald. Og vi har et vækstmål om at ville fordoble økologien fra 2015 til 2020, og det ser altså ud som om, vi er på vej til at indfri det mål, siger økologiansvarlig chef i COOP Danmark, Thomas Roland, til DR P4 København.

Og hvis man spørger forbrugerne, hvorfor de i stigende grad går efter de økologiske varer i køledisken, så er der ifølge Thomas Roland flere forskellige årsager til det.

- Det afhænger af, hvilken økologisk vare forbrugeren står med. I forhold til frugt og grønt er det i høj grad ønsket om ikke at få pesticidrester med i kurven, som, vi ved, er en meget stærk driver. Der har været relativ meget diskussion og snak om det i forhold til grundvand og andre ting de sidste par år; det kan jo godt have haft en effekt, siger Thomas Roland til DR P4 København.

Ifølge Thomas Roland er det desuden hensynet til dyrevelfærd der spiller ind, når forbrugeren vælger deres varer fra et økologisk landbrug frem for et konventionelt.

Læs også: Fakta-direktør sat på plads af Peter Høgsted

For Marc og Neel Seerup Hansen på Seerupgaard har det økologiske landbrug været et familieforetagende. De købte den økologiske grund fra Neels far, og det var aldrig på tale, at drive landbruget på andre måder end den økologiske.

- Vi har slet ikke lyst til at være landmænd, hvis ikke det skulle være for at være økologer, siger Neel Seerup Hansen til DR P4 København.

På gården handler det for dem om at være så økologisk som muligt, det gælder helt ned til deres produktion af økologisk honning.

- Det skal være rent, og der skal ikke være nogen som helst farlige stoffer, som man hælder ud over jorden eller ud over planterne, siger Neel Seerup Hansen til DR P4 København.

I Danmark findes der nu 3.469 økologiske gårde som Seerupgaard.

Se graf over væksten i de forskellige landsdele her.
Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Restaurant Flammen udruller nyt koncept

Coops samlede salg højere end Salling Groups i 2018

Apotekeren rykker ind i Kvickly

Nu åbner de første apoteker i et nyt samarbejde mellem kæden Apotekeren og Kvickly.

Socialdemokrater vil hæve cigaretpriser til 60 kroner

Spinat solgt fra Netto var skyld i sjældne tarminfektioner

Op mod 20 danskere blev i foråret smittet med den sjældne tarmbakterie Yersinia enterocolitica.

Schulstads lastbiler lister sig gennem natten

Nyhedsbrev

Netto præsterer sit bedste resultat nogensinde

Efter imponerende regnskab regner Netto-chef med at åbne omkring 15 butikker om året.

Statsministeren deltager ved første spadestik til nyt Lidl-lager

Handelsformand raser mod politiets manglende opklaringsarbejde

Just-Eat går 12 millioner kroner frem

Aldi Nord giver ny kæmpe kapitalindsprøjtning til Aldi Danmark

S vil hæve afgifter på chokolade, te og kaffe

Som en del af Socialdemokratiets økonomiske 2025-udspil skal skattestoppet på punktafgifter skrottes. Det vil betyde afgiftsstigninger på bl.a. kaffe, te og chokolade.

22 Jamie Oliver-restauranter lukker - 1000 stillinger ryger

Burger King lancerer helt ny type kødfri burger i Sverige

Vil du være købmand på en lille ø? Nu har du chancen

Thy har fundet nøglen til at bremse butiksdøden

Gratis butikleje, håndværkerhælp, iværksætterrådgivning, bank og revisor - sågar bolig og socialt netværk. Det er nogle af de midler, der med succes bremser butiksdøden i Thy.

Lego kører op mod 50 kopisager om året

Tyve jagtede cigaretter på Køge-egnen

Kageglade danskere trækker Lagekagehuset over milliarden

Rekordmange tilmeldte til Coops "Sol over Gudhjem"

Chokoladefabrik blev narret af internetsvindler

Valgkamp ikke velkommen foran Aldi og Lidl

Svensk tobakslov forbyder e-cigaretter ved udeserveringer

Målet om et såkaldt røgfrit Sverige er sat til 2025. Omfattende udendørs rygeforbud er et skridt på vejen.

Mette Frederiksen overvejer at hæve cigaretpriser for unge

Mød Coop på Naturmødet 23.-25. maj 2019

Seminar: Sådan måler man madspild

Cigaretpriser skal ikke hæves for pengenes skyld

Bryghus får gymnasiehjælp til at udvikle alkoholfri drikke

Svipser giver risiko for alt for gammel laks

Billig slik og chokolade holder prisstigninger i ro

Netto åbner ny butik i Valby

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

To ofre mistede Rolex-ur og guldsmykker ved røveri på tankstation

Rekordmange flasker og dåser gik gennem pantsystemet i 2018

Risiko for blåt plast i hakket oksekød

Flere danskere styrer mod økologi i grøntafdelingen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Giv dit produkt blikfang...

Det er i morgen - vi holder reception den 24. maj 2019

En købsoplevelse udover det sædvanlige

Kan plast forhindre madspild?

Gratis guide til EDI

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Total emballageløsning til VÆRSGO

Nyt fra GS1 standarden til alle brancher

Nye marinader

Tre nye kollegaer hos SSI SCHÄFER

Gratis medlemsdag for alle GS1 medlemmer

HCS klarer dit ekstra tunge læs - og vi har selv trucken med

Sæson for sommerbuk

Apotea automatiserer med SSI SCHÄFER

Mini krydderiposer til måltidskasser

Alux sætter ny standard for solscreens

Vejen til ERP i skyen går over hostingcentret

Stormberg opnår besparelser på emballage gennem nyt samarbejde

Quiz - Er du en ørn til stregkoder?

Skovlprofiler - Prolink Serie 6.1

Forbedret indeklima øger medarbejderpræstationer

Pommes Frites krydderi

Robotterne skal klædes på til livet udenfor fabriksgulvet

Brøndsholm´s naturtro, kunstige planter, holder hele året rundt uden så meg...

Send til en kollega

0.351