23948sdkhjf

Veganere våger ved Århus Slagtehus: - Det er køernes holocaust

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Aktivister er lige nu hyppige gæster ved slagtehuset

- Det er meget præcist en holocaust for køer, fordi en holocaust i ordets forstand er en massenedslagtning. Det er et kæmpemæssigt antal af køer og andre dyr i øvrigt, der bliver slået ihjel hver dag.

Ulrik Myrtue er lokalkoordinator i den aktivistiske veganer-gruppe The Save Movement. Gruppen har på det seneste "våget" flere gange ved Århus Slagtehus, der hver uge slagter omkring 1.000 køer.

Det, han kalder en holocaust for køer, er den måde, køerne ender deres liv på i Århus Slagtehus.

- Sammenligningen gør, at man understreger, hvor voldsomt det er fra dyrenes synsvinkel. Vi har svært ved at leve os ind i, at det skulle være sammenligneligt, men for dyrene er det deres virkelighed, siger Ulrik Myrtue til TV2 Østjylland.

Han påpeger, at køer er individer med et veludviklet følelsesliv. At de har lyst til at leve, ligesom mennesker har.

- Jeg mener ikke, at man skal blive ved med at behandle dem som produkter, siger han.

Læs også: Landbruget: Misvisende at sammenligne kød og rygning i kampagne

Ordet "våge" er løst oversat fra det engelske "vigil". Det er det, aktivisterne selv kalder det, når de stiller sig op foran det aarhusianske slagtehus, mens køerne blev kørt ind til deres endeligt.

Mange græder
Ved en "vigil" stiller aktivisterne sig så tæt på køerne, som det er muligt inden for lovens rammer. Mange græder for køerne. Aktivisterne står også ude på vejen foran slagteriet med bannere, brochurer og skilte.

- Vi er der for at filme køerne lige inden, de bliver slagtet, så folk er mere bevidste om, hvad det er, de spiser til aftensmad. Vi prøver at få folk til at forstå sammenhængen mellem dyr og det kød, vi spiser, siger Ulrik Myrtue.

- Det er klart at nogle bliver kede af det og græder, når vi ser køerne vente på at blive slagtet og hører lydene inde fra slagteriet. Det ser jeg egentlig bare som meget veludvklet empati, tilføjer han til tv-stationen, som ikke har kunne få en kommentar fra Århus Slagtehus, der er ejet af SkareGruppen.

Læs også: Kampagne fra vegetarer sammenligner kød med cigaretter

TV2 Østjylland har til gengæld kontaktet slagtekalveproducent Karsten Willumsen, der er med i bestyrelsen i brancheorganisationen Landbrug og Fødevarer.

Han mener, at der mangler ekstremt mange nuancer i veganernes udstilling af dyreslagtning. Det bærer præg af, at de ikke har sat sig ind i, hvordan man afliver et dyr, lyder det.

- De prøver at tegne et skræmmebillede af aflivningerne. Jeg har stor respekt for, at andre vil noget andet, men hvis jeg var dem, ville jeg motivere positivt i forhold til plantebaseret kost i stedet for at føre sig frem med usandheder, siger Karsten Willumsen.
Mere om: veganer


Hold dig opdateret med RetailNews

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Unge mænd flasher deres biler ved købmanden

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Lille bager vil også være online

Nu er juleræset i gang i butikkerne

- Jeg synes, det er håbløst og faktisk også respektløst, lyder det fra kunde.

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Så er øl-is fra Thy klar

Nyhedsbrev

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Ny analyse viser tendenserne inden for julehandel

Kalkunbryst og kylling tilbagekaldes efter bakteriefund

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Lidl og Waste Hunt vil fjerne affald fra naturen

Modig butiksansat satte sig ind tyvs bil og trak håndbremsen

Regeringen og DF vil lade små robotter bringe varer ud

Minister vil fremsætte lovforslag om forsøg med robotlevering af mad, medicin og dagligvarer. Supermarkeder er interesserede.

Netsupermarked: Selvkørende robotter er næste revolution

- Det vil betyde, at prisen for levering af varen vil falde og leveringshastigheden vil stige, siger Stefan Plenge fra Nemlig.

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Fakta klar til at skære 20 procent af energiforbrug

Carlsberg undersøges for kartelmistanke i Indien

Nu er der 10 Rema 1000-butikker i Randers

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

700 æsker romkugler på en måned

I foråret vandt Carsten Bjørn Bak Matthiesen for "Danmarks bedste romkugler" på Foodexpo. Siden er der røget 400.000 romkugler over disken i det lille Nørre Aaby Bageri

Landbruget glæder sig over fantastisk efterår

12 udviklingshæmmede klarer ærterne i Bilka

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Konservative: En pakke smøger skal koste 60 kroner

Mikrobryggerier kæmper for livet

Fødevarefolk er på øko-fremstød i Berlin

Tør sommer har givet den dårligste høst i 35 år

Kødkoncern har købt et Arla-mejeri

Coop tester nyt koncept i Kvickly Viby

Netto åbner ny butik i Randers

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Foodservicebranchen vokser videre

Kenni kan ikke blive økologisk landmand: Markedet er mættet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Logistikkompagniet vinder CSR People Prize for sit store sociale ansvar

Værdien af troværdige produktdata

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Arbejdsmiljø, stress og produktivitet - bliv klogere i Horsens 8. nov.

Mortensaften lørdag den 10. november

Konference 1. nov.: Bliv klogere på arbejdsmiljø, trivsel og produktivitet

Solceller i glas - facader og glaspartier

Nye FUGA-rammer i elegant sort/hvid kombination

Fire udbytterige medlemsdage hos Gs1 Denmark

Nyt kursus - AB-udbud og tilbud nye regler fra 1. januar 2019

Nyt hyldesystem sparer 50 % tid

Danske frilandssnegle

PALOMAT® sælger ud af demoer - gør en god handel!

PSO refusion - aftalen udløber i år!

Raffineret logistik i Reykjavik

Pop-up tekstilvæg med LED baggrundsbelysning.

Gratis! Gå-hjem-møde: Fra ISO 50001:2011 til ISO 50001:2018 d. 24. oktober 2018 hos FORCE Technology

NYT – Masterclass – Neurogastronomi

Stor dagligvarekæde køber fødevaregodkendte reoler

Hør om erfaringer med konvertering til biobrændsler på kedelkonference

Slut dig til et elektrisk netværk!

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

PALOMAT® styrker teamet

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Hørkrams efterårsmesse: Mød Kalu på stand nr. 302 i Bella Center

Send til en kollega

0.235