23948sdkhjf

Trods tilbagegang – tror det retter sig op

Danske Byggecentre glæder sig over højkonjunkturen og tror ikke omsætningsfald varer ved

Byggecentrene har oplevet pæn omsætningsfremgang de seneste år.

En omsætning på 22,36 mia. kr. i 2015 blev til 23,44 mia. kr. året efter og i 2017 blev det til 24,88 mia. kr. Men man har ramt et bump på vejen, eller sådan kunne det se ud.

Der har været et mindre fald på 2,4 procent i omsætningen hos de danske byggecentre i første kvartal 2018 set i forhold til første kvartal 2017.

Byggecentrenes omsætning
IFO – Instituttet for Opinionsanalyse indsamler på vegne af Danske Byggecentre aktuelle tal for omsætningen blandt de største medlemmer. 

Tallene indsamles fire gange årligt og præsenteres i en særlig branchestatistik, som udsendes til medlemsvirksomhederne. 

Den indsamlede statistik udgør cirka 78 pct. af det samlede marked.

- Hos Danske Byggecentre regner vi med at faldet retter sig op til andet kvartal 2018, og væksten dermed fortsætter, som den har gjort de seneste tre år, skriver Danske Byggecentre i sin økonomiske kvartalsoversigt for 1. kvartal 2018. 

Flere penge til "vigtig allieret til byggeriet", tak
De positive forventninger kan ses i lyset af, at organisationen også hæfter sig ved, at Danmark ifølge Økonomi- og Indenrigsministerietbe finder sig i en højkonjunktur. 

Politisk efterlyser man dog større fokus på energibesparelser i bygninger, et punkt som var fraværende i regeringens seneste energiudspil. Kritisk er Danske Byggecentre også overfor miljø- og fødevareminister Jacob Ellemann-Jensens udmelding om, at han ikke har tænkt sig at fortsætte finansieringen af Videncenter for Håndtering og Genbrug af Byggeaffald (VHGB). 

- Hos Danske Byggecentre er vi kede af den udmelding da videncentret er en utrolig vigtig allieret til byggeriet for, at vi sammen bl.a. kan nedbringe den affaldsproduktion, som byggeriet står for, skriver Danske Byggecentre.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094