23948sdkhjf

Trendy snaps hitter: Snaps Bornholm forventer 300 pct. vækst i 2018

Tre barndomsvenner hjemmebryggede i 2015 deres egen chilisnaps - i 2018 forventer de omsætning på 8,5 millioner kroner

Der dufter af havtorn på spritfabrikken i Nexø. Og det er da også præcis det lille orange bær, der ligger i destilleringstankene med sprit og vand. Her suger alkoholen saft og kraft fra bærrene, mens snapsen destilleres og lagres.

Det er Snaps Bornholm, der har sprit i destilleringstankene. I lagringstankene står Bornholmsk Bitter, Påskeakvavit og Juleakvavit. Og i egetræstønderne ligger HJ Hansen Vins egen rom.

- Snapsen fra Snaps Bornholm er en tung, håndterbar produktion, der blandt andet kræver valnød, figen, ingefær, frisk agurk, dild og havtorn, forklarer indehaver af Den Bornholmske Spritfabrik, Niels Frost Jensen.

Barndomsvenner brygger chilisnaps
Det er ca. tre år siden, han blev kontaktet af de tre barndomsvenner, Jesper Kleine Rasmussen, Simon Lorentzo Jensen og John Oxlade. De havde fået en idé til en snapseproduktion med alternative smagskombinationer.

Det begyndte med en hjemmebrygget chilisnaps i 2015. Hver onsdag mødtes vennerne, indtil de i 2016 kunne sætte snapsen i produktion hos Erna og Niels Frost Jensen.

Èn snaps er nu blevet til otte økologiske snapse med forskellige, utraditionelle smage, og Snaps Bornholm har i dén grad tur i den.

Virksomheden forventer at vækste hele 300 procent i 2018 i forhold til 2017 og har netop underbygget strategien med ansættelse af endnu en sælger til det sjællandske marked. Og det er der behov for: Snaps Bornholm omsatte i 2017 for 2,8 millioner kroner. I 2018 regner man med at vækste med 300 procent og nå en omsætning på ca. 8,5 millioner kroner.

Otte økologiske snapse
- Vi solgte den første flaske 14. oktober 2016. Det hyggeprojekt, der egentlig blot var ment som et projekt mellem venner, har givet os alle fuldtidsarbejde, siger Jesper Kleine Rasmussen.

Egentlig begyndte vennerne at producere snaps, fordi de ikke brød sig ret meget om den snaps, der allerede var på markedet. Derudover ville de gerne lave en snaps, der kunne bruges på en mere tidssvarende måde - nemlig i longdrinks.

Den strategi har betydet, at Snaps Bornholm nu kan findes på de fleste store frokostrestauranter i København samt i en række specialbutikker rundt omkring i Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078