23948sdkhjf

Flødesalget mere end fordobles i december

Fløden bruges især til risalamande, som er den mest søgte opskrift blandt danskerne i julemåneden.

December venter forude med julefrokoster, julehygge og gaveræs. Og danskerne er glade for juletraditioner.

Særligt julemaden skal smage, som vor mor plejede at lave den med masser af smag, piskefløde og kærlighed, og det afspejles i danskernes forbrug af fløde i julemåneden, skriver Arla i en pressemeddelelse. 

Salgstal fra Nielsen ScanTrack på vegne af Arla viser nemlig den samme tendens år for år: Danskerne køber mere end dobbelt så meget fløde i december sammenlignet med resten af året.

Risalamande, brun sovs og pebernødder er blandt de julelækkerier, som får danskerne til at købe mere fløde i juletiden.

I december smider danskerne mere end 6,4 millioner halvliters kartoner fløde på indkøbsbåndet. Det svarer til, at hver dansker i gennemsnit indtager mere end en halv liter piskefløde i december.

- Julen er en fantastisk anledning til at samles og fejre traditionerne med venner og familie. Og særligt julemaden er omdrejningspunktet med and, brun sovs og risalamande, som vi kender det fra vores barndom. Derfor bliver der sjældent pillet ved traditionerne. Julemaden skal nemlig smage, som den plejer. Og her er piskefløden vigtig for at afrunde retterne og give den helt rigtige smagsoplevelse, siger Tove Færch, der igennem 25 år har været leder af Karolines Køkken.

- I juletiden skal der være plads til lidt ekstra selvforkælelse, og det er ikke her, danskerne går på kompromis med smagen. Salgstallene viser tydeligt, at piskefløden er en essentiel del af vores madtraditioner i julen. Her samles vi med vores nærmeste, og den gode mad er i den grad i centrum, siger hun. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.379