23948sdkhjf

7-Eleven forfremmer økonomichef til direktør

Janne Månsson var blandt andet en af arkitekterne bag, at 7-Eleven har vendt gæld og underskud til overskud og gældfrihed.

I tiåret for sin ansættelse i Reitan Convenenice (7-Eleven) bliver Janne Månsson nu forfremmet fra sin stilling som økonomichef til økonomidirektør.

Det fortæller virksomheden i en pressemeddelelse. 

Hun startede i 7-Eleven i 2009 i en stilling som regnskabschef, inden hun i 2012 blev økonomichef.

- Det har været 10 udfordrende år, hvor vi har fået vendt gæld og underskud til overskud, gældfrihed, god lønsomhed og gode økonomiske resultater, fortæller Janne Månsson.

Siden starten har 52-årige Janne Månsson arbejdet på at skabe struktur og finansielle standarder i 7-Eleven, så man i dag har et solidt fundament at styre økonomien i den franchisedrevede kæde ud fra.

7-Eleven er i dag landsdækkende med butikker i større byområder, i Københavns Lufthavn, på langt de fleste togstationer, på servicestationer i hele landet samt på de største danske hospitaler.

- Det afgørende i de 10 år har været, at vi har opnået kritisk masse med antallet af butikker. Vi står stærkt med en markedsandel på over 30 procent, vi har de bedste købmænd, som hver dag driver lønsomme butikker, og vi er klar til at åbne nye butikker på attraktive beliggenheder. I økonomiafdelingen har vi i løbet af årene arbejdet med at strukturere og standardisere vores arbejdsgange, så vi i dag har en velfungerende afdeling med de rette kompetencer med fokus på sparring og økonomistyring som en ydelse til vores franchisetagere, siger Janne Månsson.

Fra manualer til værdier
Janne Månsson har en baggrund i revision. De første år hos Arthur Andersen & Co., derefter hos Ernst & Young og siden Xerox og it-branchen. Da hun i 2009 kom til 7-Eleven, var det ikke blot et skifte til detail – det var også et skifte til franchisedrift.

Den beslutning har Janne dog aldrig fortrudt. Hun forlod amerikansk inspirerede virksomheder til fordel for en nordisk virksomhed uden manualer og regler, men med et stærkt værdisæt som ledelsesredskab.

- Det er utrolig motiverende at være en del af Reitangruppen. De otte grundværdier, som vi leder og agerer efter, er baseret på tillid og ejerskab. Det indebærer høj grad af frihed og ansvar til at løse opgaverne og drive udviklingen, fortæller Janne Månsson.

En af de ting, som Janne Månsson holder allermest af i 7-Eleven, er den umiddelbare respons, kæden får på nye tiltag fra kunderne.

- Det er fantastisk at få så hurtig respons fra kunderne på, om de ting, vi sætter i søen, dur. Vi skal hele tiden være på tæerne og holde os i gang, hvis vi skal holde fast i kunderne og være relevante for nye. Vi skal være hurtige til at sadle om og være lydhøre. Mit ansvar er blandt andet at sikre, at vi får de økonomiske resultater ud af vores tiltag, som vi har forventet. Den fart og udvikling trives jeg med.

Janne Månsson har længe været med om bordet, når de strategiske beslutninger om udviklingen af Reitan Convenience skal træffes – ofte i tæt dialog med strategiske alliancer og samarbejdspartnere.

Udover at være med i ledergruppen, er Janne Månsson direktør i Reitan Conveniences datterselskab Scandinavian Fuel Infrastructure, og hun sidder i bestyrelsen i det norske selskab Scandinavian Fuel Infrastructure Norway.

- Nu har jeg været i 7-Eleven i 10 år, men jeg glæder mig fortsat hver dag over at være en del af denne spændende virksomhed, som er i front inden for convenience. Gennem årene er 7-Eleven blevet en markant aktør på markedet, og vi går en lovende fremtid i møde, siger hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078