23948sdkhjf

Bauhaus åbner 12.500 m2 byggevarehus i Gladsaxe

Der er 150 lokale arbejdspladser og et kæmpe udvalg af varer på vej til håndværkerne, erhvervskunder, gør-det-selv-folket, haveentusiasterne og andre Gladsaxe-borgere.

Bauhaus åbner sit byggevarehus nummer 18 til efteråret og markerer sammen med borgmester Trine Græse opstarten med grundstens-nedlæggelse den 10. april, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse. 

150 lokale arbejdspladser
Bauhaus var et af de første byggevarehuse i Europa, der samlede alt under ét tag tilbage i 1960’erne.

Gør-det-selv-folket og håndværkerne får dækket deres behov for værktøj, malervarer, el-artikler, VVS, fliser, opbevaringsløsninger, gulvbelægning, træ og bygningsartikler - og bolig- og haveentusiasterne kan boltre sig i en stor boligafdeling med lamper, isenkram, planter og haveartikler.

Det bliver primært lokale ansatte i både heltids- og deltidsstillinger, der kommer til at servicere kunderne. Der er omkring 150 arbejdspladser på vej til kommunen, når byggevarehuset slår dørene op til efteråret, fortæller Bauhaus’ administrerende direktør Mads Jørgensen.

Bauhaus tager medansvar for trafikken i området 
Den centrale placering for det nye byggevarehus er nøje valgt ud, så det er nemt at komme til.

- Det nye Bauhaus kommer til at ligge tæt på byens mange villaer og i et knudepunkt mellem Ring 3, Helsingørmotorvejen og Hillerødmotorvejen - og med letbanen lige udenfor døren, når den kommer, siger Mads Jørgensen. 

- Vi er gået sammen med Gladsaxe Kommune om at etablere et nyt lyskryds i erhvervsområdet. Vi vil gerne være med til at forbedre trafikforholdene i området og selvfølgelig sikre gode tilkørselsforhold til Bauhaus, siger han.

Bauhaus har allerede byggevarehuse i Valby, Glostrup og Ishøj og kan med det nye varehus servicere sine mange kunder i den nordlige del af Storkøbenhavn bedre.

Omkring 20 forskellige byggefirmaer er involveret i byggeriet, både lokale og fra det øvrige Danmark. Klima- og bæredygtighed er tænkt ind fra starten - et grønt tag indgår i vandforsinkelse i forbindelse med kraftig regn, og solceller leverer grøn el.

Grundstensnedlæggelse 10. april
Traditionen tro markeres starten på et nyt Bauhaus med grundstensnedlæggelse.

Det er borgmester Trine Græse, som sammen med direktør Mads Jørgensen lægger grunden for byggeriet ved at støbe et jernrør ned i fundamentet den 10. april kl. 13.30.

Som en hilsen til fremtiden indeholder røret som regel dagens lokale avis, bygningstegningerne og en pengeseddel.

- Grundstensnedlæggelsen er en god måde at fejre starten på det nye byggeri. I stedet for at tage det første spadestik har vi valgt at markere den særlige dag på en lidt anderledes måde, og det er blevet en god tradition, når vi opfører et nyt Bauhaus, forklarer Mads Jørgensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109