23948sdkhjf

Ud med øv-retter: Algoritmer skal sikre bedre mad til børnefamilier

Nu skal måltidskasser i højere grad tilpasses induviduelt, så de passer til forbrugernes smag.

Måltidskasser bliver mere og mere polulære, men det har længe været en stor udfordring for branchen at tilpasse kasserne kundernes smag og undgå situationen, hvor livretterne bliver spist først, mens "øv-retterne" ligger tilbage til sidst og måske endda bliver smidt ud.  

Derfor har måltidskasseleverandøren Retnemt Måltidskasser længe arbejdet på at implementere brugen af algoritmer, og nu lanceres løsningen, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

- Det har altid været en udfordring for salget af måltidskasser, at kunderne først spiser det, de godt kan lide, men til sidst står de tilbage med en øv-ret, som ikke bliver brugt. Det er hverken godt for madspildet eller familiens økonomi. Nu sørger algoritmerne for, at der bliver sammensat afvekslende menuer, som er tilpasset den enkeltes smagsløg, allergier eller andet, fortæller Klaus Toft Nørgaard, som er administrerende direktør hos Retnemt Måltidskasser. 

- Det fungerer på den måde, at brugerne oplyser, hvilken slags mad de kan lide og tåle. På baggrund heraf skræddersyer vi måltidskasserne. Opskrifterne og råvarerne bliver leveret til brugernes dør, og retterne kan herefter tilberedes på ca. en halv time, siger Klaus Toft Nørgaard.

Undersøgelser gennem mere end tyve år viser, at danskerne gerne vil spise mere varieret, men i praksis veksler vi mellem de samme få retter.

Gorm Wisweh, der er kok og medejer af gorm's, har udviklet opskrifter til nogle af måltidskasserne og mener, at de skræddersyede af slagsen kan puste nyt liv i kreativiteten i køkkenet, når man er kørt fast i de samme rutiner.

- Det er en god måde at få inspiration til nye retter eller til, hvordan man kan pifte sine klassikere op med eksempelvis flere grøntsager, fortæller Gorm Wisweh.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094