23948sdkhjf

Ud med øv-retter: Algoritmer skal sikre bedre mad til børnefamilier

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Nu skal måltidskasser i højere grad tilpasses induviduelt, så de passer til forbrugernes smag.

Måltidskasser bliver mere og mere polulære, men det har længe været en stor udfordring for branchen at tilpasse kasserne kundernes smag og undgå situationen, hvor livretterne bliver spist først, mens "øv-retterne" ligger tilbage til sidst og måske endda bliver smidt ud.  

Læs også: Casper Christensen satser på måltidskasser

Derfor har måltidskasseleverandøren Retnemt Måltidskasser længe arbejdet på at implementere brugen af algoritmer, og nu lanceres løsningen, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

- Det har altid været en udfordring for salget af måltidskasser, at kunderne først spiser det, de godt kan lide, men til sidst står de tilbage med en øv-ret, som ikke bliver brugt. Det er hverken godt for madspildet eller familiens økonomi. Nu sørger algoritmerne for, at der bliver sammensat afvekslende menuer, som er tilpasset den enkeltes smagsløg, allergier eller andet, fortæller Klaus Toft Nørgaard, som er administrerende direktør hos Retnemt Måltidskasser. 

- Det fungerer på den måde, at brugerne oplyser, hvilken slags mad de kan lide og tåle. På baggrund heraf skræddersyer vi måltidskasserne. Opskrifterne og råvarerne bliver leveret til brugernes dør, og retterne kan herefter tilberedes på ca. en halv time, siger Klaus Toft Nørgaard.

Undersøgelser gennem mere end tyve år viser, at danskerne gerne vil spise mere varieret, men i praksis veksler vi mellem de samme få retter.

Gorm Wisweh, der er kok og medejer af gorm's, har udviklet opskrifter til nogle af måltidskasserne og mener, at de skræddersyede af slagsen kan puste nyt liv i kreativiteten i køkkenet, når man er kørt fast i de samme rutiner.

- Det er en god måde at få inspiration til nye retter eller til, hvordan man kan pifte sine klassikere op med eksempelvis flere grøntsager, fortæller Gorm Wisweh.  

Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Restaurant Flammen udruller nyt koncept

Coops samlede salg højere end Salling Groups i 2018

Spinat solgt fra Netto var skyld i sjældne tarminfektioner

Op mod 20 danskere blev i foråret smittet med den sjældne tarmbakterie Yersinia enterocolitica.

Socialdemokrater vil hæve cigaretpriser til 60 kroner

Apotekeren rykker ind i Kvickly

Nu åbner de første apoteker i et nyt samarbejde mellem kæden Apotekeren og Kvickly.

Schulstads lastbiler lister sig gennem natten

Nyhedsbrev

Netto præsterer sit bedste resultat nogensinde

Efter imponerende regnskab regner Netto-chef med at åbne omkring 15 butikker om året.

Handelsformand raser mod politiets manglende opklaringsarbejde

Statsministeren deltager ved første spadestik til nyt Lidl-lager

Just-Eat går 12 millioner kroner frem

Burger King lancerer helt ny type kødfri burger i Sverige

Aldi Nord giver ny kæmpe kapitalindsprøjtning til Aldi Danmark

S vil hæve afgifter på chokolade, te og kaffe

Som en del af Socialdemokratiets økonomiske 2025-udspil skal skattestoppet på punktafgifter skrottes. Det vil betyde afgiftsstigninger på bl.a. kaffe, te og chokolade.

22 Jamie Oliver-restauranter lukker - 1000 stillinger ryger

Vil du være købmand på en lille ø? Nu har du chancen

Rekordmange tilmeldte til Coops "Sol over Gudhjem"

Lego kører op mod 50 kopisager om året

Tyve jagtede cigaretter på Køge-egnen

Thy har fundet nøglen til at bremse butiksdøden

Gratis butikleje, håndværkerhælp, iværksætterrådgivning, bank og revisor - sågar bolig og socialt netværk. Det er nogle af de midler, der med succes bremser butiksdøden i Thy.

Kageglade danskere trækker Lagekagehuset over milliarden

Chokoladefabrik blev narret af internetsvindler

Valgkamp ikke velkommen foran Aldi og Lidl

Svensk tobakslov forbyder e-cigaretter ved udeserveringer

Målet om et såkaldt røgfrit Sverige er sat til 2025. Omfattende udendørs rygeforbud er et skridt på vejen.

Mette Frederiksen overvejer at hæve cigaretpriser for unge

Mød Coop på Naturmødet 23.-25. maj 2019

Seminar: Sådan måler man madspild

Cigaretpriser skal ikke hæves for pengenes skyld

Bryghus får gymnasiehjælp til at udvikle alkoholfri drikke

Svipser giver risiko for alt for gammel laks

Billig slik og chokolade holder prisstigninger i ro

Netto åbner ny butik i Valby

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

To ofre mistede Rolex-ur og guldsmykker ved røveri på tankstation

Rekordmange flasker og dåser gik gennem pantsystemet i 2018

Risiko for blåt plast i hakket oksekød

Flere danskere styrer mod økologi i grøntafdelingen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

“Sammen opnår vi topresultater”

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Giv dit produkt blikfang...

Det er i morgen - vi holder reception den 24. maj 2019

En købsoplevelse udover det sædvanlige

Kan plast forhindre madspild?

Gratis guide til EDI

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Total emballageløsning til VÆRSGO

Nyt fra GS1 standarden til alle brancher

Nye marinader

Tre nye kollegaer hos SSI SCHÄFER

Gratis medlemsdag for alle GS1 medlemmer

HCS klarer dit ekstra tunge læs - og vi har selv trucken med

Sæson for sommerbuk

Apotea automatiserer med SSI SCHÄFER

Mini krydderiposer til måltidskasser

Alux sætter ny standard for solscreens

Vejen til ERP i skyen går over hostingcentret

Stormberg opnår besparelser på emballage gennem nyt samarbejde

Quiz - Er du en ørn til stregkoder?

Skovlprofiler - Prolink Serie 6.1

Forbedret indeklima øger medarbejderpræstationer

Pommes Frites krydderi

Robotterne skal klædes på til livet udenfor fabriksgulvet

Send til en kollega

0.193