23948sdkhjf

Statsministeren deltager ved første spadestik til nyt Lidl-lager

Dagligvarekæden Lidl er i hastig vækst, og når butikskæden mandag 27. maj tager første spadestik til sit nye, high-tech højlager i Køge Nord, sker det med besøg af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Han vil på dagen deltage i en markering af, at det nye byggeri sættes i gang, og efterfølgende vil han se på de specialdesignede, halvautomatiske plukkestationer, som Lidl har udviklet til at servicere det nye byggeri, og som forebygger nedslidning hos medarbejderne.

Mindsker antallet af løft
Lidls nye lagerfaciliteter er resultatet af et internationalt samarbejde mellem Lidl og en af de mest innovative leverandører af banebrydende teknologi indenfor logistik og lager i Europa, Vanderlande.

Lageret kommer til at skabe bedre arbejdsforhold for Lidls medarbejderne i kampen mod nedslidning. Det sker med indførelsen af specialdesignede, halvautomatiske
plukkestationer, som fjerner næsten alle manuelle og tunge løft fra arbejdet.

Lidl har udviklet plukkestationerne i samarbejde med arbejdsmiljørepræsentanter og
samarbejdspartnere, og Lidl går dermed forrest og tager ansvar, når det handler om at
forbedre lagermedarbejderes ergonomiske arbejdsforhold. Et emne, der har fyldt den
politiske dagsorden både før og under valgkampen.

En fremtidssikring af teknik og medarbejdere
Udvidelsen af Lidls centrallager i Køge Nord omfatter dels de halvautomatiske
plukkestationer og et automatiseret pallehøjlager, der med 30 meter i højden bliver et
markant byggeri i området.

Udvidelsen bliver en integreret del af det 40.000 m2 store hightech-lager, som blev indviet i 2014, og vil indvendigt blive betjent af førerløse kraner.

Lidl fordobler i Danmark
Det nye, højteknologiske tørlager er en naturlig udvikling i Lidl Danmark, som planlægger en markant udvidelse af antallet af butikker i Danmark.

Lidl Danmark har investeret et trecifret millionbeløb i udvidelsen af centrallageret, som vil beskæftige ca. 30 ekstra medarbejdere frem til byggeriet står færdigt i juni 2021.

Automatiseringen af lageret forventes ikke at nedbringe antallet af medarbejdere. Tværtimod er en række nuværende lagermedarbejdere netop nu i gang med et opkvalificerings-forløb, så de fremover kan håndtere lagerfaciliteterne som lagernavigatører.

Med moderniseringen af centrallageret i Køge understreger Lidl-koncernen, at man har valgt Danmark som foregangsland og Køge Nord som spydspids for virksomhedens mål om at skabe og benytte nyskabende, højteknologiske lagerfaciliteter til Europas største supermarkedskæde.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109