23948sdkhjf

Gigantminus hos Rynkeby

2018 endte med et underskud på 381 millioner
Rynkeby Foods er vant til at blive kaldt en juicegigant, og nu må virksomheden på Fyn også konstatere, at den har præsteret et gigantisk underskud. Regnskabet for 2018 viser således et bundlinjeminus på 381 millioner kroner.

Det er dog ikke helt så voldsomt, som det umiddelbart lyder. Tallene omfatter således en regnskabsteknisk nedskrivning af goodwill på hele 334 millioner kroner i et år, hvor der også blev investeret 135 millioner i nyt produktionsudstyr.

Rynkebys omsætning dykkede sidste år 44 millioner kroner og kom dermed igen under milliarden, idet omsætningen landede på knap 982 millioner.

Ifølge fyens.dk hænger den store nedskrivning af goodwill sammen med, at Rynkeby Foods - efter i 2016 at være blevet købt af tyske Eckes-Granini - blev fusioneret med svenske Valsølille. Ved fusionen blev Rynkeby Foods tilskrevet goodwill for 587 millioner kroner, og den goodwill er nu nedskrevet markant, blandt andet på grund af de store investeringer og engangsomkostninger.

- Vi har været bevidste om, at 2018 var et investeringsår for Rynkeby. Implementeringen af både ny teknologi og oplæringen af nye kolleger tager lang tid og kræver mange ressourcer, før vi ser gevinsterne, siger Rynkeby-direktør Peter Frank Andersen ifølge fyens.dk.

Af ledelsens bemærkninger i regnskabet fremgår det, at Rynkeby Foods øgede sin markedsandel på det totale juicemarked fra 26,7 til 28,2 procent.

Væksten er primært sket på markedet for afkølet juice, hvor God Morgen-brandet klarede sig særdeles godt, nævner ledelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125