23948sdkhjf

Topchef for H&M advarer mod at stoppe forbruget

Det vil få store sociale konsekvenser, hvis verdens befolkning køber mindre tøj, advarer Karl-Johan Persson fra H&M.

Administrerende direktør for den svenske tøjgigant H&M, Karl-Johan Persson, advarede for nyligt under en konference i Stockholm imod hele klimabevægelsen med Greta Thunberg i spidsen. 

Læs også: Analyse: Dansk modehandel var ikke rustet til en pandemi

Han mener, at der er for meget fokus på alle de ting, vi skal stoppe med at gøre, som for eksempel stoppe med flyve og stoppe med at købe tøj, og ifølge Persson vil effekten ved at skære ned for forbruget være lille, mens de sociale konsekvenser vil være uoverskuelige. 

Det fortæller BT, der har historien fra det internationale nyhedsbureau Bloomberg. 

- Mange af protesterne handler om, at vi skal stoppe med at gøre ting, stoppe med at forbruge, stoppe med at flyve. Og ja, det kan have en lille effekt på klimaregnskabet, men det vil til gengæld få frygtelige sociale konsekvenser, sagde den 44-årige CEO ifølge Bloomberg.

I stedet skal tøjbranchen fokusere på at omlægge produktionen til at blive mere bæredygtig, sagde han. 

Læs også: H&M-salg halveret under coronakrise

BT fortæller, at modeindustrien Ifølge FN er ansvarlig for 10 procent af den globale udledning af drivhusgasser, og at branchen forbruger mere energi end luftfart og shipping gør tilsammen.

I foråret rettede en række forskere fra organisationen ’Union of Concerned Researchers in Fashion’ en anklagende finger imod den danske modeindustri og Copenhagen Fashion Summit. 

De kritiserede branchen for såkaldt "greenwashing" og for at aflede opmærksomheden fra de problemer, der er i forhold til billig mode og bæredygtighed. 

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.203