23948sdkhjf

Falske vinterfest-billeder i omløb på sociale medier

Fakta og Netto er de seneste dage blevet bestormet af vrede kunder på grund af to manipulerede billeder.

De seneste dage har der på sociale medier floreret to billeder, der angiveligt er taget inde i henholdsvis en Fakta- og en Netto-butik, og som synes at vise, at butikkerne har udskiftet ordet "jul" med ordet "vinter". 

Billedet fra Fakta viser for eksempel en hylde med julegodter, men i stedet for "chokoladejulemænd" står der "vintermænd", og i  stedet for "juleblanding" står der "vinterfestblanding".

Billederne har fået vrede danskere til at skælde ud på kædernes sider på sociale medier, men problemet er, at billederne er falske, skriver BT. 

- Vi undersøgte det og fandt ud af, at billedet skulle være taget i en butik i Slagelse. Men der står julemænd og juleblanding på de skilte, så det billede, der florerer på Facebook, er et totalt falsum, forklarer Jens Juul Nielsen, der er pressechef i Coop.

På samme måde afviser pressechef Kasper Reggelsen fra Salling Group, at Netto er ved at udskifte jul med vinter. 

- Det er ærgerligt, at vi skal drages ind i en diskussion og kritiseres for ting, vi beviseligt kan afvise. Her er der ikke tale om bevidste misforståelser, som det måske var med julebollerne. Det her er direkte falsk og manipulation, siger han. 

Han fortæller, at Netto har fundet originalbilledet, som stammer fra 2015, og at ordet "vinter" senere er blevet redigeret ind. 

I slutningen af oktober blev Ikea beskyldt for at lefle for politisk korrekthed i forbindelse med kædens vinterkollektion. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.234