23948sdkhjf

Landsdækkende elektronikkæde lukker

GameStop opsiger 187 ansatte i sine 34 danske butikker, der lukkes ned de kommende måneder

Den globale spilbutik GameStop trækker sig ud af Danmark. Det viser interne dokumenter, som Ekstra Bladet har fået adgang til.

Ifølge papirerne meddelte selskabets irske direktør, Michael Van den Berg, allerede 7. oktober 2019, at samtlige medarbejdere nu mister deres arbejde:

- Baggrunden er et ønske om at optimere GameStops globale virksomhed og at ophøre med al aktivitet i Danmark senest pr. 28. februar 2021 grundet økonomisk underskud de seneste 5 år, skriver han blandt andet i den lovpligtige orientering, som firmaet skal give ved en kollektiv afskedigelse.

Selv om begrundelsen for lukningen er underskud, så afslører et tjek af selskabets danske regnskaber imidlertid, at GameStop har haft overskud de fleste af de seneste regnskabsår.

Men globalt har den amerikansk ejede kæde med næsten 6000 butikker i hidtil 14 lande voldsomme problemer.

De cirka 187 ansatte fordeler sig på 34 butikker rundt om i det meste af landet. Og de vil som hovedregel blive opsagt seks måneder før, at deres butik lukker.

Det er planen, at den første forretning lukker i slutningen af december 2019 i Svendborg, viser den oversigt over fyringerne, som ledelsen har delt med de ansatte. I foråret følger en række af andre forretninger efter, mens de resterende butikker løbende lukkes frem til 21. februar 2021.

Hos HK Handel, der har deltaget i forhandlinger med GameStop, bekræfter man, at kæden lukker ned.

- Det har sådan set været et ok forløb, hvor virksomheden som en del af pakken tilbyder de ansatte hjælp til at komme videre, forklarer faglig chef Stephan Agger til Ekstra Bladet.

- Men vi har vurderet, at firmaets forslag til en fratrædelsesaftale med medarbejderne indeholder nogle krav om fuld og endelig fraskrivelse af deres rettigheder, som vi vil fraråde dem at skrive under på, hvis de ikke har søgt rådgivning i deres fagforening først.

- Man bliver nødt til at have overblik over hele ansættelsesforholdet, før man skriver under på sådan en aftale.

Hverken den internationale ledelse hos GameStop eller selskabets danske advokat har reageret på Ekstra Bladets henvendelser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093