23948sdkhjf
>

Restauranter: Flere konkurser og flere beskæftigede

Antallet af konkurser stiger fortsat i restaurantbranchen. Ifølge tal fra Danmarks Statistik måtte 37 restauranter drejen nøglen om i december, hvilket bringer totalen for 2019 op på 537 konkurser.

Læs også: En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Det er en stigning på 7 procent fra 2018 – og samtidig et femte år i træk med et stigende antal konkurser i branchen.

Trods det stigende antal konkurser, vokser antallet af beskæftigede i branchen også. Alene fra 2017 til 2018 er beskæftigelsen øget med 3,1 procent. Og ifølge brancheorganisationen HORESTA beskæftiger restaurantbranchen i dag 100.000 ansatte mod 70.000 under højdepunktet før krisen.

- Udvikling i udespisekulturen, flere turister, Michelin-stjerner og et generelt øget fokus på gastronomien har uden tvivl været med til at hjælpe denne udvikling på vej i erhvervet, siger Jonas Kjær, cheføkonom hos HORESTA.

Restauranter trækker op
Udviklingen har øget konkurrencen, hvilket også kan påvirke konkurstallene.

- Der er ingen tvivl om, at der er kommet mange nye restaurantvirksomheder de senere år, og det har skabt en ny konkurrencesituation. Ikke kun om kunderne, men også om de dygtigste medarbejdere.

Ifølge Jonas Kjær er det især de egentlige restauranter, der står for beskæftigelsesfremgangen. Til gengæld er antallet af medarbejdere i grillbarer, pizzeriaer og isbarer faldet.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125