23948sdkhjf

Købmænd strides med kommuner om ny planlov

Skal kommunerne tvinges til at tage bedre vare på bymidterne, eller ved de bedst selv, hvad hvad der gavner byerne mest?

Inden d. 1. juni skal planloven evalueres, og det kridter fronterne op i kampen om bymidterne og kommunernes ret til selvbestemmelse i forhold til placering af butikker.

Det skriver Avisen Danmark.

På den ene side står De Samvirkende Købmænd, der argumenterer for, at kommunerne skal have mindre frihed til at planlægge butiksområder i de forskellige byer. 

Kommunernes selvbestemmelse bliver nemlig brugt til at opføre store butiksområder og centre uden for byerne - til skade for bymidterne og de små butikker, mener John Wagner, der er direktør for De Samvirkende Købmænd. 

Samtidig åbner øget selvstændighed for kommunerne op for mere såkaldt "terrorplanlægning", hvor private ejendomsinvestorer spiller kommunerne ud imod hinanden. 

Resultatet er ødelagte bymidter, mener John Wagner, der peger på Odense, Kolding og Næstved som eksempler på byer, hvor opførelsen af store butiksområder uden for centrum mere eller mindre har udkonkurreret bymidterne. 

På den anden side står Kommunernes Landsforening, der kæmper for øget frihed til kommunerne til at planlægge selvstændigt efter lokale forhold. 

- Som kommuner har vi en interesse i, at der er liv i de byer, som vi har, men vi kan ikke standse udviklingen. Vi skal være opmærksomme på, at vi ikke planlægger, så vi lukker butikker. Det er en afvejning, siger Leon Sebbelin, der er formand for Kommunernes Landsforenings kultur-, erhvervs-, og planudvalg samt borgmester i Rebild Kommune.

Han peger på, at med 98 kommuner så nytter det ikke noget med ens og firkantede løsninger for alle. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Køkkenbutik sat til salg på tragisk baggrund
Dagrofa præsenterer overskud for andet år i træk
Ny rekord: Barndomsvenner rammer nye højder med populært tøjmærke
Modehus købte led i forsyningskæden: Bestyrelsens frygt blev gjort til skamme
Tre bliver til én: Datavirksomhed opkøber to konkurrenter og tredobler medarbejdertal
30.000 seere og tocifret millionomsætning: Modetøj til store kvinder giver store resultater
Andre Nordiske Medier
Food Supply DK
Fremtidens Logistik
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.25