23948sdkhjf

Overenskomst på plads for 10.000 medarbejdere

HK Privat og HK Handel har indgået en aftale med Dansk Industri for cirka 10.000 ansatte inden for handel, transport og service.

Tre ugers ekstra forældreorlov med fuld løn, en fritvalgskonto, der stiger fra fire procent til syv procent og en aftale mellem parterne om at arbejde for mere undervisning i bæredygtighed og digitalisering.

Det er nogle af elementerne i den nye 3-årige overenskomst, der i går faldt på plads for ca. 10.000 medarbejdere, fortæller HK Privat i en pressemeddelelse. 

- Løftet i fritvalgskontoen er helt centralt, og jeg er tilfreds med, at vi også har fået lavet en klar aftale om, at medarbejderen er sikret, at der er tale om et fritvalg i forhold til fx børns anden sygedag og lægebesøg ved børns sygdom, siger René Knudsen, formand for HK Service Hovedstaden og fortsætter:

- Og så er jeg glad for, at vi har fået skrevet en fremtidssikring af medarbejdernes kompetencer med ind i forliget ved at lave en aftale om, at der skal arbejdes for mere undervisning i netop bæredygtighed og digitalisering.

Funktionæroverenskomsten er forhandlet i samarbejde mellem HK Privat og HK Handel.

Fritvalgskontoen forøges i overenskomstperioden fra fire procent til syv procent og kan anvendes til forskellige formål: Ekstra løn i forbindelse med ferie, feriefridage, pensionsindbetaling, finansiering af 2 børneomsorgsdage, seniorfrihed, barns 2. sygedag eller lægebesøg med barn.

Med den nye overenskomst vil fritvalgskontoen også kunne udbetales som en almindelig del af lønnen, hvis medarbejderen ikke ønsker at anvende den på anden vis

Funktionæroverenskomsten er treårig og dækker funktionærer ansat inden for handel, transport og service. Aftalen læner sig op ad industriforliget, der blev indgået d. 9. februar.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11