23948sdkhjf

Thise-direktør: Aldrig har vi solgt så meget mælk

Poul Pedersen er fortrøstningsfuld midt i coronakrisen
Selv om også Thise Mejeri har indrettet sig på coronatiderne - blandt andet med hjemmearbejde og ændrede arbejdstider - er der ifølge direktør Poul Pedersen langt fra at være panikstemning på det økologiske andelsmejeri.

- Vi har aldrig solgt så meget mælk som i sidste uge. Både torsdag og fredag blev alt revet væk, og begge dage var lige som 22. december, der plejer at være årets største salgsdag. Også søndag var der virkelig stort salg, konstaterer Poul Pedersen.

- Jeg er fortrøstningsfuld, for en fødevarevirksomhed som Thise skal nok klare sig igennem. Folk skal altid ha' noget at spise, tilføjer han.

Direktøren peger på, at mejeriet hvert døgn indvejer 300.000 kilo mælk fra dets landmænd, og at havde der været mulighed for at modtage mere i de seneste dage, så havde Thise også kunnet sælge det.

Indtil videre har der heller ikke været problemer med at få afhændet de cirka 30 procent, som normalt går til eksport, især til Tyskland.

- Og vi har kunder i Kina, som spørger, om vi stadig er i stand til at levere. Når vi siger ja, fortæller de, at hvis vi mangler desinfektion, så kan de skaffe det. Men vi mangler nu ikke, fortæller Poul Pedersen.

Måske mere ost og mælkepulver
Selv hvis der skulle opstå problemer med mælkeeksporten til Tyskland, kan det ikke vælte hans optimisme:

- Kan vi ikke afsætte al mælken, må vi lave noget mere ost eller mælkepulver. Det bliver da spændende at se, hvordan efterspørgslen kommer til at blive, men lige nu tænker jeg slet ikke langsigtet.

Langt de fleste af Thise Mejeris cirka 250 medarbejdere møder stadig ind på mejeriet. Cirka 25 administrative medarbejdere arbejder hjemmefra, og de ansatte i produktionen er delt op i hold, der bliver holdt adskilt. Nogle enkelte er flyttet fra et produktionshold til et andet for at få det hele til at gå op, og det har både medarbejdere og fagforening taget flot, nævner direktøren.

Selv holder han sig det meste af tiden inde på sit kontor.

- Men jeg går en tur engang imellem for at vise, at jeg er i live. Nu er det jo heller ikke pest, det her, understreger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125