23948sdkhjf

Onlinesalg driver Matas frem - trods corona

Matas omsatte i regnskabsåret 2019/20 for 3,69 mia. kr. - en fremgang på 4,2 pct. 

Det skyldes ikke mindst onlinesalget, som især har boomet under coronakrisen.

- Coronanedlukningen påførte Matas et umiddelbart og mærkbart tab, men samtidig stod vores samfundsrolle krystalklar: Danskerne har haft behov for Matas på en anden måde end normalt under krisen. Vi har holdt de allerfleste butikker åbne gennem hele perioden og vores nethandel er eksploderet, siger adm. direktør i Matas Gregers Wedell-Wedellsborg i en selskabsmeddelelse i forbindelse med regnskabets offentliggørelse.

I ugerne efter den omfattende nedlukning af Danmark steg Matas' onlinesalg med omkring 300 pct. Samlet set voksede onlinesalget på matas.dk med 85 pct. i fjerde kvartal., årets tre første måneder.

Corona når at trække væksten ned

Men selv om materialistkæden opererer med forskudt regnskabsår, når coronakrisen alligevel at sætte spor i regnskabet, til trods for at Matas ellers opjusterede sine forventninger til en omsætningsvækst på 5 pct. efter et vellykket salg til Black Friday og julehandlen.

- I lyset af coronapandemien er årets resultat tilfredsstillende. Vi havde kurs mod at indfri vores vækst- og resultatforventninger, da coronakrisen ramte, og omsætningen faldt med 50 mio. kr.i løbet af få uger, siger adm. direktør i Matas Gregers Wedell-Wedellsborg i selskabsmeddelelsen.

Ganske vist har Matas ikke været omfattet af regeringens omfattende nedlukning i forbindelse med coronaspredningen, og de fleste af kædens 270 fysiske butikker har holdt åbent; men alligevel har det nået at påvirke året.

"Det er ledelsens vurdering, at følgevirkningerne af coronapandemien påvirkede årets resultat negativt med omkring 50 mio. kr. i tabt omsætning og ca. 20 mio. kr. i tabt indtjening i de sidste tre uger af marts 2020, hvor Danmark lukkede ned," står der i selskabsmeddelelsen.

Stærk vækst i starten af året

Ekstraordinært - i ekstraordinære tider - melder Matas allerede nu om udviklingen i indeværende regnskabsår, der startede 1. april.

- Matas er kommet rigtigt godt ud af krisen med pæn vækst i omsætningen i april og første halvdel af maj og har genvundet en del af det tabte salg i marts. Det betyder, at vi har valgt at betale hele den lønkompensation, vi har modtaget fra staten, tilbage, siger Gregers Wedell-Wedellsborg.

Omsætningen for årets første seks uger er således allerede vokset 7 pct. 

Matas oplyser dog ingen forventninger for året 2020/21 og udbetaler heller ikke dividende til aktionærerne. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266