23948sdkhjf

Coop reducerer sit samlede energiforbrug med over 20 procent

For fire år siden satte Coop sig det ambitiøse mål at reducere virksomhedens samlede energiforbrug med 20 procent inden udgangen af 2020.

Og med en reduktion på 21,7 procent pr. 1. maj kan det konstateres, at målet er nået syv måneder før tid, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Det er en besparelse på 67.758.000 kWh i perioden 2016 til 1., kvartal 2020. Det svarer til forbruget i godt 15.000 husstande med to voksne og to børn. Eller til det private energiforbrug i Danmarks 6. største by, Randers (61.000 indbyggere).

- Vi er meget tilfredse med, at vores målrettede investeringer i lavere energiforbrug er lykkedes og har resulteret i en så markant grøn omstilling, siger koncerndirektør Kræn Østergård Nielsen, Coop.

Coop har investeret ca. 190 millioner kr. i projektet.

De væsentligste faktorer, der har skabt besparelsen, er:

  • Over 200.000 pærer og lysstofrør er udskiftet med LED-belysning
  • Danmarks største energiledelse-certifikat opnået (ISO 50001)
  • Elektronisk målerovervågning af energiforbrug (EMS) i butikker
  • Central tilstands kontrol og styring, der overvåger fx køl i butikkerne
  • Varmepumper installeret til erstatning af oliefyr
  • De første solceller monteret - flere på vej

Men selv om målet for energiplanen er nået, stopper arbejdet ikke her.

- Vores næste store projekt i en grøn omstilling af vores energiforbrug, er installering af solcelleanlæg på både butikker og lagre. Vi har gennemført det på de første 7 butikker. Inden længe forventer vi at gøre det på vores første lager. Målet er at installere solcelleanlæg, der producerer et forbrug, som svarer til det forbrug varmepumperne bruger, siger Lasse Haakonsson, chef for Coops group procurement og energioptimering.

Coop lancerede i slutningen af 2019 en ambitiøs klimaplan. Et mål er, at CO2udledningen af driftsaktiviteter være reduceret med 75 procent, og i 2030 skal driften være klimapositiv.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.165