23948sdkhjf

Trygt tæppe, smarte bokse og en smuk foldestol løb med Bolias designpriser

Efter at have vurderet næsten 900 tilmeldte designs fra hele verden har juryen i Bolia Design Awards 2020 kåret konkurrencens tre vindere, der tæller et tæppe, en boksserie og en klapstol.

Siden 2007 har Bolia hvert år afviklet Bolia Design Awards med det formål at sætte spot på de nye talenter indenfor New Scandinavian Design. Brandet er på udkig efter kreative, originale og unikke fortolkninger af skandinavisk design med særligt fokus på bæredygtighedsaspekter gennem både genanvendte og genbrugte materialer og alternative produktionsmetoder. Alle vindende designs får muligheden for at blive en del af fremtidige Bolia-kollektioner. 

Juryen inkluderede indflydelsesrige personer som Mads Arlien-Søborg, trendspotter og ekspert i design og arkitektur, og Simon Wick, grundlægger af det bæredygtige mode- og designmærke (di)vision. Efter gennemgangen af de næsten 900 tilmeldte designs, fandt jurymedlemmerne frem til de tre vindere.

Et trygt tæppe
Førstepræmien går til tæppet Zen Rug fra den danske designer Emily Broom. Tæppet, der er designet under nedlukningsperioden på grund af coronavirus, imødekommer et behov for at føle sig tryg, føle nærvær og genvinde en sindsro, der er forsvundet i disse usikre tider.

Med inspiration fra japanske stenhaver "Karesansui" eller "Zen" inkorporerer tæppet de beroligende elementer fra naturen gennem enkle, rene linjer og bæredygtige materialer såsom PET-garn, der giver nyt liv til genanvendte plastikflasker men føles blødt som uld. Juryen var især begejstret for dette design på grund af dets historie, fortolkning af velvære og sindsro og den bæredygtig dimension, som er en stærk driver hos Bolia.

Smarte bokse af porcelænsaffald
Bæredygtighedsprisen gik til Relics, en serie af bokse designet til at forlænge holdbarheden på frugt og grøntsager. Relics er skabt af den tyske designer Georgia von le Fort ud fra et ønske om at genbruge porcelænsaffald, et materiale med naturligt kølende egenskaber.

En bakke i beholderen absorberer koldt vand, når du tager den ud og holder den under vandhanen. Når du sætter bakken tilbage i beholderen, igangsættes en fordampende og kølende proces. Æstetikken, der minder om en æggebakke, tiltrak især juryens opmærksomhed, ligesom den bæredygtige ånd i alle faser af designet og produktionsprocessen.

En klapstol med æstetik i højsædet
Vinderen af Publikumsprisen er den ukrainske designer Stepan Korobetskyi med stolen Folding One Chair. Han fik idéen til stolen, da han bemærkede et fravær af smukke og miljøvenlige klapstole på markedet, hvor man typisk finder stole lavet af plastik eller aluminium.

Stepan Korobetskyis idé var derfor at designe en stol af naturlige, slidstærke og holdbare materialer, såsom træ, på en måde, så stolen kan foldes og pakkes helt fladt og dermed fremme bæredygtig transport. Stolen, som er ideel til små rum, fik ros fra juryen for sin klare og præcise funktion, lette struktur og sit elegante udtryk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099