23948sdkhjf

Omdeler af tilbudsaviser meldt til bagmandspolitiet

Landets ubetinget største omdeler af adresseløse forsendelser, FK Distribution, har misbrugt sin dominerende stilling på markedet.

Læs også: Aftalepartier vil undersøge ordningen Ja tak til reklamer

Det vurderer Konkurrencerådet, som derfor har meldt FK Distribution til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), også kendt som bagmandspolitiet, med benblik på strafferetlig forfølgelse.

- Som eneste landsdækkende distributør af adresseløse forsendelser, som for eksempel tilbudsaviser, har FK Distribution et særligt ansvar for ikke at skade konkurrencen, understreger formand for Konkurrencerådet Christian Schultz i en pressemeddelelse om myndighedens beslutning.

Konkurrencerådet har afgjort, at FK Distribution har misbrugt sin dominerende stilling. Hvis kunderne købte distribution af adresseløse forsendelser hos FK Distribution, var det en betingelse, at de også købte visning af deres tilbudsaviser på FK Distributions digitale platforme, blandt andet minetilbud.dk.

- FK Distribution har brugt sin magt på markedet for adresseløse forsendelser til at opnå en uretmæssig konkurrencefordel på det relativt nye, men voksende marked for digitale platforme for tilbudsaviser. Det kan være gået ud over FK Distributions konkurrenter samt de store dagligvarekæder og andre, der er afhængige af at markedsføre sig via adresseløse forsendelser, udtaler Christian Schultz.

Læs også: Undersøgelse: Flertal vil forbyde tilbudsaviser

- Konkurrencerådet afgørelse omfatter alene FK’s digitale formidling af tilbud. Selv om de digitale aktiviteter er i vækst, udgør de fortsat en meget lille andel af vores samlede omsætning, siger Lasse Ingemann Brodt, som er administrerende direktør for FK Distribution, i en skriftlig kommentar til Ritzau Finans.

Siden januar 2018 har FK Distribution haft monopol på landsdækkende omdeling af adresseløse forsendelser, efter at PostNord trak sig ud af markedet, fordi det ikke var en rentabel forretning.

Ifølge Konkurrencerådet har FK Distribution udøvet misbruget i perioden 2018 til oktober 2019. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078