23948sdkhjf

Misbrug med Dankort faldt i 2011

Færre danskere var udsat for misbrug af deres Dankort i 2011. Antallet af sager faldt med 30% i forhold til 2010. Det viser nye tal fra Nets.
I 2011 blev der registreret 10.152 sager, hvor Dankort har været forsøgt misbrugt. I alt blev der misbrugt for 36 millioner kroner, hvilket er knap tre millioner lavere end i 2010.

Misbrug på internettet stærkt faldende
Misbrugsopgørelsen for 2011 viser, at det især er antallet af sager med misbrug af Dankort i forbindelse med fjernsalg (internet, postordre og betalingsautomater uden PIN-kode), der er faldet. Fra 11.698 til 7.328 sager, hvilket er et fald på 37%.

Selvom faldet er markant, er der et stigende antal danskere, der lader sig lokke af såkaldte ’phishing’-mails, hvor kriminelle forsøger at lokke personlige oplysninger ud af kortholdere, med henblik på senere misbrug. Typisk foregår dette ved at kortholder modtager en e-mail, hvor man opfordres til at skulle trykke på et link, der fører hen til en falsk hjemmeside, hvor man skal indtaste sine personlige kortoplysninger. Fra den falske hjemmeside kan kriminelle kopiere de oplysninger, som man har indtastet.

Nets advarer mod denne type e-mails og opfordrer modtagere af sådanne beskeder til at slette dem med det samme. Hvis man allerede har afgivet personlige kortoplysninger eller kodeord på denne måde opfordres man til at kontakte sin bank og få spærret sit kort.

Misbrug ved tricktyveri er stigende
Selvom antallet af sager er faldende, kan man se en stigning i antallet af misbrugssager med tricktyveri. Seks procent flere danskere oplevede at deres Dankort blev misbrugt fordi deres kode var blevet afluret. Især i Københavnsområdet oplevede man i 2011 et stigende misbrug af Dankort i restaurationsmiljøet.

Det er altså stadig god grund til at være opmærksom, når man bruger betalingskort – især i nattelivet, hvor et stigende antal danskere oplever at få afluret deres PIN-kode og efterfølgende får stjålet Dankortet.
Læs mere om: Nets
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22