23948sdkhjf

Afgørelse: Butikker skal betale mindre til Nets

Nets kan som bekendt tage et gebyr fra forretninger, der vil bruge deres service til kortbetaling. Men i og med, de er de eneste på markedet, sættes der nogle grænser for gebyrerne, for at sikre, at de ikke er urimeligt høje.

Og i en ny afgørelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er man kommet frem til, at loftet for de samlede gebyrer, som Nets kan opkræve fra butikkerne, skal sænkes med 7,1 procent til 436,4 mio. kr. i 2022 og 2023.

Det vil sige, at loftet sænkes med 33,1 mio. kr.

- Vi har truffet afgørelse om, at loftet for Nets indtægter fra indløsning af Dankort i fysisk handel sættes ned med 7,1 pct. fra næste år. Loftet er sat ned, fordi omkostningerne til at behandle dankorttransaktioner er faldet hos Nets og pengeinstitutterne, siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jacob Schaumburg-Müller, i en pressemeddelelse.

- Nets er den eneste indløser af Dankort. Området er reguleret, så de fysiske forretninger og i sidste ende forbrugerne ikke skal betale urimeligt meget for at bruge deres Dankort, lyder det videre fra vicedirektøren.

Hvert andet år undersøger Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen omkostningerne og fastsætter på baggrund heraf et loft for beløbet, som Nets må opkræve. Omkostningerne ved driften af dankortsystemet består af pengeinstitutternes omkostninger ved at udstede Dankort og Nets’ omkostninger ved at indløse dankorttransaktioner.

Fra 2018 til 2020 er både pengeinstitutternes og Nets’ omkostninger faldet. For pengeinstitutterne skyldes det blandt andet en mere effektiv håndtering af data samt et mindre misbrug med Dankort. Nets’ omkostninger er primært faldet på grund af lavere it-udgifter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125