23948sdkhjf

Bilka-rengøringschef hædret

Selvom det er ment som en hæder, så blev Bilka Odenses rengøringschef, Niels Larsen faktisk lidt ked af det, da han i går modtog Handicapprisen 2011 fra Odense Kommune og Det Lokale Beskæftigelsesråd.
Varehusets rengøringschef fik prisen, fordi han gennem mange år har ansat medarbejdere med både fysiske, psykiske og sociale problemer i sit rengøringsteam.

ADHD, hjerneskader, døvhed og psykiske diagnoser har ikke forhindret mennesker i at komme i job under Niels Larsen, der også selv er lidt af en ener, som går op i sit arbejde med liv og sjæl.

Og netop derfor blev han lidt trist over prisen, fordi han synes, at den fremhæver hans medarbejdere som værende ”problematiske” eller svære at have med at gøre. Og sådan ser Niels Larsen det ikke.

- Vi har alle vores særheder, der gør, at vi skal tackles på en bestemt måde. Nogle har måske flere særheder end andre. Som virksomhed skal vi engagere os og tage del i samfundet og i vores medmennesker. I et godt samfund er der også plads til dem, der er anderledes, forklarer Niels Larsen.

Kunne leve godt på overførselsindkomster
Han synes ikke, at han har gjort noget specielt. Han er derimod glad for at være ansat i en virksomhed, hvor det er muligt at hyre folk, der ellers kan have svært ved at komme ud på arbejdsmarkedet.

- Nogle af disse mennesker kunne leve trygt og godt uden for arbejdsmarkedet på en overførselsindkomst. Men de har selv ønsket at arbejde, fordi det beriger deres liv, giver dem samvær med kolleger, og fordi de udfylder en vigtig funktion, som er med til at sikre, at vores varehus kører optimalt, siger Niels Larsen.

Begrundelsen for prisen
I begrundelsen for at give Niels Larsen prisen ud af de 13 nominerede, lyder det:

- Niels Larsen har udvist enorm menneskelig rummelighed og social forståelse, og han ser altid muligheder i stedet for begrænsninger.

Han er da heller ikke mere ked af prisen, end at han håber, at den kan få flere virksomheder til netop at se mulighederne i at ansætte folk med særlige behov – frem for at fokusere på begrænsningerne.
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109