23948sdkhjf

Netto går grønt med ny stor butikssatsning

Klima og bæredygtighed bliver nu for alvor en del af kampen om forbrugerne i den danske dagligvarehandel.

Landets største discountkæde Netto slår torsdag dørene op til sin første ”grønne” butik ved Bygholm Bakker i Horsens. Den er opført i bæredygtige og genanvendelige materialer og bliver langtfra den sidste af sin slags.

Allerede nu har Netto taget hul på to nye projekter i henholdsvis Odense og Esbjerg. De åbner i løbet af 2021 og opføres ud fra nøjagtigt samme principper. Det samme gør alle kommende, fritliggende Netto-butikker.

- Vi er bevidste om vores særlige ansvar for både klimaet og samfundet omkring os, og vi tror på, at vores nye butikker kan gøre en positiv forskel, siger Michael Løve, chef for Netto International og en del af koncernledelsen i Salling Group.

Delvist selvforsynende

Facaden på de nye Netto-butikker bliver opført i let adskillelige trækonstruktioner, der er skabt til genbrug. Taget består af dansk produceret limtræ.

Udstyret med solceller på taget og et særligt energianlæg er butikken delvist selvforsynende med energi.

Alt sammen noget, der sikrer butikkerne en DGNB Guld-certificering – den mest anerkendte miljø- og klimacertificering, der findes.

- Vi har brugt mange ressourcer på at udtænke denne butik, og forhåbentlig kan det inspirere til, hvordan nye dagligvarebutikker kan designes mere klimavenligt i Danmark, siger Michael Løve.

Udviklingsselskabet Innovater har stået for opførelsen af Den Grønne Netto. Arkitektfirmaet C.F. Møller har slået stregerne.

Netto har 518 butikker i Danmark. Dertil kommer butikker i Tyskland og Polen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.547