23948sdkhjf

Gik konkurs og blev købt: Kendt dansk smykkefirma funkler igen

Den kendte danske smykkevirksomhed Dyrbern/Kern har rejst sig igen efter et stort milliontab og en opsigtsvækkende konkurs.

Ejerne bag smykkefirmaet, Gitte Dyrberg og Henning Kern, måtte sidste år begære deres livsværk konkurs. Kort tid efter købte de rettighederne tilbage og startede forretningen med en ny og mere simpel strategi.

Den har tilsyneladende virket.

Et nyt årsregnskab viser, at Dyrberg/Kern har vendt flere års underskud til et plus på 2,8 mio. kr. Det var som forventet, skriver ledelsen i regnskabet, der løb frem til udgangen af juni.

Fra succes til nedtur

Dyrberg/Kern blev etableret i 1985, da Gitte Dyrberg og Henning Kern begyndte at lave sæsonkollektioner med smykker til kvinder på samme måde som inden for tøjbranchen.

Det blev en kæmpe succes.

Millionerne rullede ind, medarbejderstaben voksede til over 100, og smykkeparret udvidede til en række lande og lancerede alt fra solbriller til ure og porcelænsstel.

Så ramte nedturen.

Det voldsomme vokseværk blev dyrt, og Dyrberg/Kern måtte omstrukturere forretningen og trække sig ud af en række tabsgivende aktiviteter og markeder. Det kostede et underskud på knap 40 mio. kr. og sendte egenkapitalen i rødt.

"Bizart" tilbagekøb

Efter et fejlslagent forsøg på at finde en ny investor måtte ejerne i maj 2019 begære selskabet konkurs. Tre måneder senere tilbagekøbte de både design- og licensrettigheder samt Dyrberg/Kerns webshop, som nu igen er oppe.

- Det er jo bizart, at man skal købe rettighederne til ens eget design og produkter, man selv har fået produceret, tilbage, men sådan var det, og det var det eneste rigtige at gøre, sagde Henning Kern til branchemediet Fashion Forum.

Dyrberg/Kern satser i dag udelukkende på produktion og salg af smykker online og gennem wholesale-distributører og agenter. Sortimentet er smallere og stærkere og setuppet væsentligt mindre, så man ikke igen bliver slugt af udgifter og lønninger.

Selvom der nu igen er overskud i holdingselskabet bag Dyrberg/Kern, er økonomien i selskabet ikke lutter funklende. Egenkapitalen er negativ med knap 26 mio. kr., og de to ejere har måttet stille 29 mio. kr. til rådighed gennem såkaldt ansvarlig lånekapital.

- Lånene træder tilbage for de øvrige kreditorer, står der i regnskabet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156