23948sdkhjf

Jysk skifter navn på 1.000 butikker

Detailgiganten Jysk er nu klar til at udrulle en af stifter Lars Larsens sidste planer på koncernens største marked.

De næsten 1.000 tyske butikker, der siden første tyske butiksåbning i 1984 har været kendt som Dänisches Bettenlager, vil i løbet af efteråret 2021 skifte navn til Jysk.

- Det er noget, vi har arbejdet med igennem længere tid uden at have en konkret tidsplan. Den har vi så nu, og det betyder, at vi kan informere kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere om, at ændringen sker i efteråret 2021, udtaler adm. direktør Jan Bøgh i en pressemeddelelse.

I foråret 2019 lancerede Lars Larsen planerne om at samle de to grene af forretningen, Jysk Nordic og Dänisches Bettenlager, under parolen One Jysk. Det er således en af stifterens sidste planer, der nu bliver til virkelighed.

Første etape blev allerede gennemført i efteråret 2020, da de 88 østrigske butikker skiftede navn. Et skifte, som ifølge direktøren blev godt modtaget af kunderne.

- Med navneskiftet kommer også nye koncepter, opdaterede butikker og ikke mindst nye produkter. Det tog kunderne i Østrig rigtig godt imod, og vi så en markant stigning i salget, inden butikkerne desværre måtte lukke ad flere omgange grundet coronavirus, siger Jan Bøgh.

20 år med navneskift

Netop erfaringerne fra Østrig kombineret med fordelene i kun at have ét brand er grunden til, at Jysk vælger at skifte navnet i Tyskland allerede i år. 

- Vores fokus på skandinavisk inspirerede designs og nye koncepter er blevet taget rigtig godt imod i de lande, der tidligere blev styret fra Tyskland, som udover Østrig er Italien, Frankrig, Spanien, Schweiz og Portugal. Derfor mener vi, at det er en stor fordel at ensrette navn, koncept og sortiment hurtigst muligt, siger Jan Bøgh og fortsætter: 

- Med kun ét brand er det samtidig nemmere at sætte fuld tryk på vores marketingkoncepter og få glæde af vores tiltag på alle markeder. 

Når navnet på alle tyske butikker er skiftet i efteråret, er Jysk færdig med navneændringen, der begyndte i april 2001. Dengang skiftede butikkerne i Danmark, Sverige og Finland navn fra henholdsvis Jysk Sengetøjslager, Jysk Bäddlager og Jysk Vuodevarasto til blot at hedde Jysk.

Det har siden 2002 været navnet på alle de butikker, der er blevet drevet fra hovedkontoret i Danmark. 

- Der har selvfølgelig været en lang pause, siden vi begyndte navneændringen og frem til ændringen i Østrig i 2020, fordi Jysk tidligere var delt i to selskaber. Men jeg er ikke i tvivl om at både kunder og medarbejdere også vil tage godt imod navneskiftet i Tyskland, siger Jan Bøgh.

 

Læs mere om: Jysk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141