23948sdkhjf

Lukkede deres butik og 10-doblede resultatet

Det var med et blødende hjerte, at ægteparret Louise og Rasmus Henriksen sidste år valgte at lukke deres fysiske butik for udelukkende at fokusere på onlinesalg.

Parret stiftede for 14 år siden Luxo Living, der forhandler brugskunst og boliginteriør. De første år som en fysisk butik i Herning, men siden også med en webshop, som nu i dag udgør hele forretningen.

Et nyt regnskab viser, at Luxo Living sidste år 10-doblede sit overskud fra 150.000 kr. til 1,5 mio. kr. Beslutningen om at lukke den fysiske butik ramte ikke økonomien hårdt.

- Det vurderes ikke, at det har haft betydning for den generelle økonomiske udvikling i selskabet udover omkostninger i forbindelse med nedlukningen, skriver ledelsen i regnskabet.

Webshoppen udgjorde i forvejen størstedelen af Luxo Livings omsætning.

11 ansatte og millionudbytte

Louise og Rasmus Henriksen åbnede deres fysiske butik tilbage i 2007 og måtte de første tre år have jobs ved siden af for at få økonomien til at køre rundt. Det har de tidligere fortalt til Herning Folkeblad.

Rasmus Henriksen arbejdede ved et rejsebureau, mens Louise Henriksen gjorde rent på et hotel om morgenen, inden Luxo Living-butikken åbnede. Det behøver de langtfra i dag.

Egenkapitalen i Luxo Living, som beskæftiger 11 fuldtidsansatte, var ved udgangen af 2020 på 8,4 mio. kr. To år i træk har ejerparret trukket millionudbytte ud af virksomheden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14